Νοε
14

ΗΠΕΙΡΟΣ - Ανάπτυξη του επιχειρείν με «όπλο» την καινοτομία
Εκτύπωση

Αλλαγή σελίδας με στόχο να συνεχιστεί η θετική, αναπτυξιακή, πορεία επιχειρεί η Περιφέρεια με «πυλώνες» το νέο πάρκο υψηλής τεχνολογίας και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής - Ενίσχυση της δημιουργίας καινοτόμων επιχειρήσεων και μέσω του προγράμματος Interreg

 

Στη νέα εποχή, με την αξιοποίηση των δικών της «όπλων» βαδίζει πλέον η Ήπειρος, που τα επόμενα χρόνια θέλει να συνεχίσει την αναπτυξιακή της «τροχιά».

Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, απαιτείται σε κάθε περίπτωση αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, με γνώμονα την καινοτομία στην επιχειρηματικότητα.

Το απόγευμα της Τρίτης οι εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα» ολοκλήρωσαν το διήμερο της παρουσίας τους στα Γιάννενα με μία εκδήλωση αφιερωμένη στις καινοτόμες επιχειρήσεις, με τους ενδιαφερόμενους να ενημερώνονται για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και τις δυνατότητες ίδρυσης start ups επιχειρήσεων.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης που μίλησε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου όπως είναι η καλλιέργεια και επεξεργασία αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, τα προϊόντα ΠΟΠ όπως η φέτα, τα κρασιά, το μέλι, ο τουρισμός. Αναφέρθηκε επίσης στα τεχνολογικά βήματα που κάνει η Περιφέρεια, όπως η δημιουργία πάρκου υψηλής τεχνολογίας έκτασης 9.000 τ.μ.

«Κάναμε μεγάλο αγώνα για να ξεκολλήσουμε από την 13η, την τελευταία θέση, σε ότι αφορά την ανάπτυξη. Τώρα βλέπουμε τον συντελεστή ανεργίας να έχει πέσει από το 25% στο 16%. Αν κερδίσουμε εμείς το στοίχημα θα το έχει κερδίσει και η χώρα», τόνισε.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δ. Δημητρίου επισήμανε την ανάγκη παροχής κινήτρων από την πολιτεία για τις νέες επιχειρήσεις.

Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό του Βασίλη Αναστασόπουλο επιλέχθηκε από το CERN ως ένα από τα οκτώ κέντρα επιχειρηματικότητας της Ευρώπης, για να φιλοξενήσει μία ενημερωτική εκδήλωση με στόχο τη χρηματοδότηση επιχειρηματιών και μικρών επιχειρήσεων που μπορούν να εκμεταλλευθούν τις τεχνολογίες του CERN στην αγορά.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο αρχισυντάκτης Οικονομικού της εφημερίδας Το Βήμα Ζώης Τσώλης και ο δημοσιογράφος Οικονομικού Ντίνος Σιωμόπουλος και τον συντονισμό έκανε ο εκδότης του περιοδικού Startupper Mag Ιωάννης Διονάτος.

Ενίσχυση της δημιουργίας

καινοτόμων επιχειρήσεων

Εξάλλου, μέλη της Ερευνητικής Ομάδας του Εργαστηρίου Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμμετείχαν στην 4η συνάντηση των εταίρων ευρωπαϊκού έργου, Βαλκανο-Μεσογειακό Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του προγράμματος «Interreg Βαλκανική-Μεσόγειος 2014-2020».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα, Αλβανία, παρουσία εκπροσώπων όλων των εταίρων του έργου. Ο Συντονιστής του έργου καθηγητής Χρυσόστομος Στύλιος παρουσίασε τις δράσεις του έργου και καθόρισε τα επόμενα στάδια για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου.

Στα πλαίσια του έργου θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα για την επαγγελματική κατάρτιση σε 4 οικονομικούς τομείς στρατηγικής σημασίας που δραστηριοποιείται το έργο: Τουρισμός & Πολιτιστική Κληρονομιά, Ενέργεια και Περιβάλλον, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και Αγροτοδιατροφικός τομέας. Με την επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικτυακών μαθημάτων οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Επιπρόσθετα, προβλέπονται δράσεις καθοδήγησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για επιχειρήσεις, επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων με απώτερο στόχο τη δικτύωση επιχειρήσεων από όλες τις συμμετέχουσες χώρες.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει στον ιστότοπο του έργου (http://www.balkanmed-innova.eu/). Όσοι παρακολουθήσουν επιτυχώς τα μαθήματα, θα μπορέσουν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους σε θέματα επιχειρηματικότητας, να υποβάλλουν το δικό τους επιχειρηματικό σχέδιο και να διαγωνιστούν για τα βραβεία επιχειρηματικότητας.

Οι τρείς πιο καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες από την Περιφέρεια Ηπείρου θα βραβευθούν και θα ενισχυθεί η δημιουργία της νέας επιχείρησής τους μέχρι το ποσό των 4.000 ευρώ.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος