Νοε
14

Η «Βικτώρια» προκάλεσε πολλά προβλήματα στην Πάργα
Εκτύπωση

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή – Δεκάδες προβλήματα σε αρκετές περιοχές της Ηπείρου

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρυχτεί μετά από κοινή απόφαση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η ευρύτερη περιοχή της Πάργας, μετά και τα ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα που προκλήθηκαν από το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε ολόκληρη την περιοχή.

Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μαυρογιώργος βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με τον δήμαρχο και συναποφάσισαν να κηρυχτεί η Πάργα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να κινηθεί πιο γρήγορα ολόκληρος ο μηχανισμός και να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις και τα έργα που χρειάζονται για να μην ξαναδημιουργηθούν προβλήματα.

Η Πάργα κυριολεκτικά πνίγηκε από την «Βικτώρια» που πέρασε και σάρωσε προκαλώντας προβλήματα εντός και εκτός της πόλης.

«Με τον δήμαρχο συζητήσαμε και αποφασίσαμε να κηρύξουμε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» είπε ο κ. Μαυριογιώργος λίγο πριν αναχωρήσει με προορισμό το χωριό Λαγκάδα όπου και εκεί η κακοκαιρία δημιούργησε σωρεία προβλημάτων με σημαντικότερο αυτό που αφορά τμήμα της εθνικής οδού Ιωαννίνων- Κοζάνης.

Στο Λαγκαδά, το νερό «τρώει» τμήμα του δρόμου και έσπευσαν κλιμάκια ώστε να δουν το πρόβλημα και να αποφασιστούν τις απαιτούμενες παρεμβάσεις.

«Τα κλιμάκια έχουν ήδη μεταβεί και τώρα μεταβαίνω και εγώ για να δούμε τα προβλήματα και τι μπορούμε να κάνουμε για την άμεση αντιμετώπισή τους. Η κυκλοφορία των οχημάτων δεν έχει διακοπεί αλλά γίνεται με ειδική ρύθμιση από την Τροχαία και έχει τοποθετηθεί σήμανση», είπε ο κ. Μαυρογιώργος.

Στο Λεκανοπέδιο

Αυτή τη φορά η δυνατή βροχή δεν προκάλεσε σοβαρές ζημιές εντός του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων παρά τον όγκο νερού που έχει πέσει τα τελευταία 24ωρα.

Ωστόσο, μηχανήματα της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκονται σε δεκάδες σημεία κυρίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο απομακρύνοντας πέτρες και χώματα.

«Τα μηχανήματα βρίσκονται όλα στα σημεία που χρειάζονται παρεμβάσεις για διανοίξεις δρόμων και απομάκρυνση φερτών υλικών» είπε ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται προσοχή από πλευράς των πολιτών και κυρίως των οδηγών που κινούνται στα οδικά δίκτυα.

 

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος