Νοε
14

Δημοσιογραφικός λόγος με σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; min-height: 15.0px}

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα «Μικρά Σεμινάρια Ελληνικής Γλώσσας, Πολιτισμού και ΜΜΕ», που πραγματοποιούνται στα Γιάννενα

 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα «Μικρά Σεμινάρια Ελληνικής Γλώσσας, Πολιτισμού και ΜΜΕ» που πραγματοποιούνται από την ερχόμενη εβδομάδα στα Γιάννενα.

Ο λόγος για ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης με εργαστηριακή μορφή που συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών και την ΕΣΗΕΠΗΝ και απευθύνεται στους δημοσιογράφους, αλλά και σε φοιτητές ή αποφοίτους πανεπιστημιακών τμημάτων δημοσιογραφίας και ΙΕΚ. Επίσης μπορούν να το παρακολουθήσουν μεταπτυχιακοί φοιτητές διαφόρων τμημάτων, που ενδιαφέρονται για την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό.

Επιστημονικά υπεύθυνη των «Μικρών Σεμιναρίων» είναι η αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΠΤΝ Νικολέτα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, ακαδημαϊκή διευθύντρια παράλληλα του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου, θεσμός με τον οποίο συνδέεται και το παρόν πρόγραμμα.

Η εναρκτήρια επίσημη εκδήλωση των «Μικρών Σεμιναρίων» πραγματοποιείται την προσεχή Τρίτη 19 Νοεμβρίου στις 19.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων των Γενικών Αρχείων του Κράτους. Τα «Μικρά Σεμινάρια» θα έχουν εργαστηριακή μορφή, ενώ θα περιλαμβάνουν διαλέξεις για τα ποικίλα «λάθη» στο επίπεδο της δημόσιας σφαίρας του δημοσιογραφικού λόγου, που ασκεί έντονο παιδευτικό ρόλο στα ακροατήριά του.

Εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν έδωσαν το στίγμα των «Μικρών Σεμιναρίων» με τον αντιπρύτανη Μ. Πασχόπουλο να αναφέρεται στην προοπτική συνέχισης του εργαστηρίου αυτού και σε άλλες μεγάλες πόλεις όπως η Πάτρα και το Ηράκλειο.

Στην στρατηγική ανάπτυξης του Τμήματος Νηπιαγωγών αναφέρθηκε η πρόεδρος του Τμήματος, Καθηγήτρια Κατ. Πλακίτση, ενώ ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυρ. Κορτέσης στάθηκε ειδικότερα στη σημασία για τον δημοσιογραφικό λόγο αλλά και για όσους τον παρακολουθούν, να εκφέρεται με βάση τη σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Η αναπληρώτρια Καθηγήτρια και ψυχή των Σεμιναρίων Νικολέτα Τσιτσανούδη τόνισε από την πλευρά της πως το εργαστήριο δεν έρχεται να «κουνήσει το δάχτυλο» στους δημοσιογράφους, αλλά να αλληλεπιδράσει με αυτούς, ώστε να διδαχθούν όλοι από τον δημοσιογραφικό λόγο «και να διαπραγματευθούμε από κοινού την έννοια του λάθους».

Πρόσθεσε ακόμη ότι σημαντική παράμετρος του εργαστηρίου θα είναι η προσπάθεια διασύνδεσης με τα μέσα ενημέρωσης της ομογένειας αλλά και το ζήτημα της αισθητικής στον Τύπο.

Τέλος, η διευθύντρια των ΓΑΚ Μάρθα Παπαδοπούλου εξέφρασε τις ευχαριστίες προς τους διοργανωτές για την επιλογή να διεξαχθεί η εναρκτήρια εκδήλωση στα Αρχεία του Κράτους, αναδεικνύοντας και άλλες προοπτικές συνεργασίας.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος