Νοε
21

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - Πολύτιμος για τους ασθενείς ο νέος αξονικός τομογράφος
Εκτύπωση

Με ένα υπερσύγχρονο αξονικό τομογράφο (80 τομών), εξοπλίστηκε, εδώ και δυο ημέρες, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενώ παράλληλα δρομολογούνται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

Σε δηλώσεις του χθες ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Βασίλης Τσίκαρης, μαζί με τον Αναπληρωτή Διοικητή κ. Χολέβα, αναφέρθηκε στις διαδικασίες που έγιναν για την απόκτηση του νέου αξονικού τομογράφου, σημειώνοντας πως ο προηγούμενος ήταν 16τομών και αρκετά παλιός.

Ο νέος αξονικός τομογράφος έχει πολλές δυνατότητες οι οποίες και πρόκειται να αποτελέσουν «εργαλείο» για το ιατρικό προσωπικό προκειμένου να παρέχουν ακόμη καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους χιλιάδες πολίτες που απευθύνονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Άλλωστε, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι από τα μεγαλύτερα της χώρας και οι επισκέπτες ξεπερνούν τις 350.000 χιλιάδες ενώ υπάρχει αυξητική τάση.

Η προμήθεια του νέου αξονικού ήταν ένα ακόμη στοίχημα για την διοίκηση που κατάφερε να το πετύχει.

Το νέο αυτό μηχάνημα αποκτήθηκε με πόρους που δεσμεύτηκαν και η αποπληρωμή του θα γίνει με ετήσιες δόσεις που θα φτάνουν τις 180.000 ευρώ το χρόνο.

«Δεσμεύτηκαν τα ποσά από τον τακτικό προϋπολογισμό και η αποπληρωμή του αξονικού θα γίνει με δόσεις» είπε ο κ. Τσίκαρης για να συμπληρώσει ότι το Νοσοκομείο « έχει αναδειχθεί στο πρώτο νοσοκομείο στη χώρα σε επισκεψιμότητα».

Παράλληλα, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, έχει ήδη ξεκινήσει τις αναγκαίες διαδικασίες για να κρατήσει σε λειτουργία και τον παλιό αξονικό παρά το γεγονός ότι είναι μικρότερος και δύσκολα βρίσκουν ανταλλακτικά.

Αναζητώντας λύση εντόπισε έναν αξονικό ίδιο με τον υφιστάμενο, τον οποίο και έχει αιτηθεί να πάρει προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για ανταλλακτικά.

«Οι ανάγκες είναι πολλές και είπαμε να κρατήσουμε και τον παλιό αξονικό, ώστε να εξυπηρετηθούν ανάγκες που δεν χρήζουν των υπηρεσιών του νέου τομογράφου 80 τομών. Ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει ένας ίδιος σε νοσοκομείο στην Αττική και θα μας δοθεί μετά από σχετικό αίτημα που υποβάλλαμε και κατόπιν συνεννόησης με τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ» ανέφερε ο κ. Τσίκαρης.

Τέλος, όπως αναφέρθηκε, η εγκατάσταση του νέου αξονικού τομογράφου θα μειώσει σημαντικά τον χρόνο αναμονής ενώ θα λύσει πολλά προβλήματα που προέκυπταν εξαιτίας των προβλημάτων στην λειτουργία του υφιστάμενου.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος