Δεκ
07

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - Νέα σελίδα στην αποκομιδή των απορριμμάτων
Εκτύπωση

Δήμος Ιωαννιτών και Σωματείο καφέ – μπαρ και κέντρων διασκέδασης, προχωρούν σε αλλαγή

 

του συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων με στόχο την καλύτερη καθαριότητα σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της πόλης

 

Ένα νέο μέτρο για την αποκομιδή των απορριμμάτων στο Ιστορικό κέντρο της πόλης, θα γίνει σύντομα πράξη, μετά την αγαστή συνεργασία της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων και του Σωματείο καφέ - μπαρ, εστίασης και κέντρων διασκέδασης.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό χθες, ο Δήμος Ιωαννιτών προχωρά στην αλλαγή του συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων στα καταστήματα καφέ - μπαρ και εστίασης στο ιστορικό κέντρο, κάνοντας ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα με στόχο την καλύτερη καθαριότητα σε μία από τις πιο τουριστικές περιοχές της πόλης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, η συμφωνία προβλέπει ότι κάθε κατάστημα θα προμηθευτεί έναν ή περισσότερους τροχήλατους κάδους απορριμμάτων, κατάλληλους για μηχανική αποκομιδή και φόρτωση σε απορριμματοφόρα με χωρητικότητα έως 360 λίτρα.

Η επιλογή θα γίνει από τους καταστηματάρχες, ανάλογα με τις ποσότητες απορριμμάτων της κάθε επιχείρησης.

Στους κάδους αυτούς θα τοποθετούνται μόνο σύμμικτα και οι υπεύθυνοι θα φροντίζουν να τους μεταφέρουν στο πλησιέστερο σημείο διέλευσης του απορριμματοφόρου.

Η περιοχή όπου θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα είναι αυτή που οριοθετείται από τις οδούς Κουντουριώτου, Πλατεία Μαβίλη, Διονυσίου Φιλοσόφου, Γαριβάλδη, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, Αλεξίου, Μητροπόλεως, Ανεξαρτησίας και Αβέρωφ, Φρόντζου, Δαγκλή, τις καθέτους αυτών καθώς και τους πεζοδρόμους που περικλείονται.

Το επόμενο διάστημα και στο πλαίσιο ανάπτυξης ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων θα χορηγηθούν από τον Δήμο οι ειδικοί κάδοι οργανικών (βιοαποδομίσιμων) απορριμμάτων.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος