Δεκ
10

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Πολιτικοί διαξιφισμοί για την Πολιτική Προστασία
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Πολιτικούς… διαξιφισμούς έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες η αναφορά του αρμόδιου αντιδημάρχου για την Πολιτική Προστασία στο Δήμο Ιωαννιτών, Γ. Λώλη, ο οποίος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο Πολιτικής Προστασίας, το οποίο να παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Λίγες ώρες μετά η παράταξη «Πολίτες για την Ανατροπή» είχε εκδώσει ανακοίνωση μέσω της οποίας ζητούσε ενημέρωση και εξηγήσεις για το ζήτημα, επισημαίνοντας πως είναι τουλάχιστον άκομψο, αλλά μπορεί να αποβεί και δραματικά επικίνδυνο, να μην υπάρχει εγκεκριμένο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας.

Χθες, μιλώντας στο Ioannina TV, ο δημοτικός σύμβουλος της «Ενότητας Πολιτών» πρώην αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα την Πολιτική Προστασία, Δημήτρης Νάστος έδωσε τη δική του απάντηση τονίζοντας πως στο επίπεδο του σχεδιασμού η προηγούμενη δημοτική αρχή παρέδωσε τα σχέδια για την κίνηση και τις αρμοδιότητες των υπηρεσιακών οχημάτων, αλλά και πλήρεις καταλόγους με μηχανήματα ιδιωτών που ανά περιόδους και σε έκτακτες καταστάσεις, μισθώνονται.

Παραδέχθηκε ωστόσο πως το βασικό πρόβλημα είναι η ολοκλήρωση του σχεδίου «Ξενοκράτης», με μία δουλειά που ξεκίνησε από το 2012, όμως δεν κατέστη εφικτό να ολοκληρωθεί για διάφορους λόγους.

Η Διεύθυνση Πολεοδομίας, σύμφωνα με τον κ. Νάστο δεν έχει απαντήσει εγγράφως για την στατικότητα των κτιρίων που προτείνονται και έχουν οριστεί ως χώροι συνάθροισης των πληγέντων από έκτακτες καταστάσεις, ενώ και η κοινωνική υπηρεσία δεν έχει δώσει κατάλογο με τους χώρους διαμονής των ΑμεΑ στην πόλη.

«Αντίθετα από αυτά που ακούγονται, έχουν οριστεί οι χώροι συγκέντρωσης των πολιτών και εντός της πόλης και στις δημοτικές ενότητες. Πριν από 2,5 χρόνια ξεκινήσαμε την επικαιροποίηση και ολοκλήρωση του σχεδίου «Ξενοκράτης» όμως το Τμήμα Προμηθειών δεν κατάφερε να προχωρήσει στην ανάθεση της μελέτης εδώ και 16 περίπου μήνες», σημείωσε ο κ. Νάστος.

Ο πρώην αντιδήμαρχος άσκησε παράλληλα και κριτική στην νυν δημοτική αρχή, γιατί όπως είπε προχώρησε στην αλλαγή των αρμοδιοτήτων των υπαλλήλων του δήμου που είχαν οριστεί ως υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας με σχετικά καθήκοντα επί 24ωρου βάσης.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος