Δεκ
10

ΗΠΕΙΡΟΣ - Σε υψηλά επίπεδα, για μια ακόμη χρονιά, ο τουρισμός
Εκτύπωση

Μια ακόμη πολύ καλή χρονιά για το τουριστικό προϊόν της Ηπείρου, ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες, κυρίως για τα ορεινά της ευρύτερης περιοχής.

 

Η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων αποτελεί μία από τις κορυφαίες στην επισκεψιμότητα της Ηπείρου και αυτό φαίνεται πως θα συμβεί και τα φετινά Χριστούγεννα, σύμφωνα με τα μηνύματα που προκύπτουν από τις προκρατήσεις.

Ο Λευτέρης Ζαρκάδας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου, μιλώντας χθες στο Ioannina TV, σημείωσε πως υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα δωμάτια όμως παράλληλα υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι και αυτά θα διατεθούν ακόμη και την τελευταία στιγμή.

«Η χρονιά είναι πολύ καλή, με εξαίρεση μόνο τον Ιούνιο, αλλά θεωρώ ότι θα πλησιάσουμε και ίσως ξεπεράσουμε τα περσινά νούμερα», ανέφερε ο κ. Ζαρκάδας.

Οι επαγγελματίες του κλάδου ωστόσο και στην Ήπειρο είναι υποχρεωμένοι να κινηθούν προς ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης μέσα από την στοχευμένη προβολή του τουριστικού προϊόντος. Βασική παράμετρος όπως ανέφερε ο κ. Ζαρκάδας είναι η ανάθεση αυτής της δουλειάς σε επαγγελματίες.

«Με αυτόν τον τρόπο θα είμαστε περισσότερο βέβαιοι, ότι θα απευθυνθούμε εκεί που πρέπει για να προβάλουμε την περιοχή μας», σημείωσε μεταξύ άλλων.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος