Δεκ
11

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - Νέα προσπάθεια για να αποφευχθεί η μετεγκατάσταση…
Εκτύπωση

Δεν βρέθηκε η «χρυσή τομή» για το θέμα της στέγασης του σχολείου στη συνάντηση του Δημάρχου με αντιπροσωπεία καθηγητών, μαθητών, γονέων και κηδεμόνων – Δέσμευση Ελισάφ να εξεταστεί εκ νέου το θέμα από κοινού με τα αγαθοεργά καταστήματα

 

 

Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε χθες κατά τη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ με αντιπροσωπείες καθηγητών, μαθητών και γονέων και κηδεμόνων.

Το πρόβλημα με την στέγαση του συγκεκριμένου σχολείου ανέκυψε με αφορμή την λήξη της μίσθωσης προ δεκαμήνου και την αδυναμία της ιδιοκτησίας να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί άδεια καταλληλότητας του κτιρίου.

Διευκρινίζεται ότι στο διάστημα αυτό δεν υφίσταται μίσθωση και ο δήμος δεν καταβάλλει κανένα χρηματικό ποσό για την χρήση του κτιρίου.

Με δεδομένη την αδυναμία του ιδιοκτήτη (Κληροδότημα) να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση άδειας καταλληλότητας ο δήμος εξέτασε εναλλακτικές λύσεις για τη στέγαση του κτιρίου.

Έτσι προτάθηκε στην Διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου η περίπτωση μεταστέγασης στο σχολείο της Περιβλέπτου.

Διευκρινίζεται επίσης ότι πρόκειται για πρόταση και όχι για απόφαση του Δήμου.

Κατά την δίωρη συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου αναλύθηκε λεπτομερώς η υφιστάμενη κατάσταση και τονίστηκε ότι η έλλειψη άδειας καταλληλότητας του κτιρίου δημιουργεί διαδικαστικά προβλήματα.

Η συνάντηση

Όπως είχε ανακοινωθεί από τη Δευτέρα και από τον σύλλογο διδασκόντων και από το 15μελές, χθες πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, με κατάληξη το δημαρχείο.

Υπό τους ήχους μουσικών οργάνων, με μελωδίες και τραγούδια από την παραδοσιακή και τη λαϊκή παράδοση μέχρι γνωστά τραγούδια του ξένου ρεπερτορίου, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον κ. Ελισάφ, σε μία προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή στο ζήτημα που προέκυψε.

Παρότι χρειάστηκε να περάσουν δύο και πλέον ώρες, πρακτικό αποτέλεσμα δεν προέκυψε πέραν της δέσμευσης που ανέλαβε ο δήμαρχος να εξεταστεί εκ νέου το θέμα από κοινού με τα αγαθοεργά καταστήματα, στα οποία ανήκει το κτίριο που στεγάζει το Μουσικό Σχολείο και με την Περιφέρεια Ηπείρου.

Το ζήτημα όπως διευκρίνισε ο κ. Ελισάφ προέκυψε κατόπιν της αδυναμίας των αγαθοεργών να αναλάβουν το κόστος των απαραίτητων εργασιών ώστε το κτίριο να λάβει άδεια καταλληλότητας.

Μία από τις εναλλακτικές προτάσεις που εξέτασε ο δήμος ήταν η μεταστέγαση στο σχολείο της Περιβλέπτου, με την δημοτική αρχή ωστόσο να επιχειρεί να διευκρινίσει και με την χθεσινή ανακοίνωση, μετά τη συνάντηση ότι επρόκειτο για πρόταση και όχι για απόφαση, όπως ισχυρίζεται η διεύθυνση του σχολείου.

Αυτό που συμφωνήθηκε στη συνάντηση είναι να γίνει νέα επικοινωνία με τους διαχειριστές του κληροδοτήματος και να ζητηθεί η συνδρομή της Περιφέρειας ώστε μέσω κάποιας προγραμματικής σύμβασης να εκτελεστούν οι εργασίες και το σχολείο να παραμείνει στο υφιστάμενο κτίριο.

Παράλληλα θα ερευνηθούν κι άλλες πιθανές λύσεις για μεταστέγαση του σχολείου από τη νέα σχολική χρονιά, στην περίπτωση που δεν διασφαλιστεί άδεια καταλληλότητας. Ο Δήμος Ιωαννιτών θα αναζητήσει οικόπεδο για ανέγερση νέου σχολείου, κάτι όμως που δεν μπορεί να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα.

Δηλώσεις

Σε δήλωσή του αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Ελισάφ τόνισε μεταξύ άλλων πως οι μαθητές που ήταν παρόντες έχουν αντιληφθεί τους λόγους για τους οποίους δημιουργήθηκε το πρόβλημα, «φωτογραφίζοντας» με αυτόν τον τρόπο τον σύλλογο διδασκόντων.

Στον αντίποδα ο διευθυντής του σχολείου Θαν. Τσάνης επέμεινε στην «σκληρή γραμμή», όπως εκφράστηκε και στη συνάντηση αλλά και στις ανακοινώσεις, δείχνοντας πάντως με την απάντηση και στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων ότι είναι ειλημμένη η απόφαση του σχολείου να μην αποδεχθεί το ενδεχόμενο μεταστέγασης.

Τέλος, η Γεωργία Χήτου, εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Γονέων – Κηδεμόνων τόνισε ότι εάν εφαρμοστεί μία τέτοια λύση, το αποτέλεσμα θα είναι η συρρίκνωση αρχικά του μαθητικού δυναμικού και ακολούθως το λουκέτο στο σχολείο.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος