Ιαν
16

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Έξι υποψήφιοι στον διαγωνισμό ΣΔΙΤ για τον οδοφωτισμό
Εκτύπωση

Έξι όμιλοι ή κοινοπραξίες εκδήλωσαν τελικά ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό ΣΔΙΤ, για τον οδοφωτισμό της Περιφέρειας Ηπείρου.

 

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, ο συνολικός προϋπολογισμός των πληρωμών διαθεσιμότητας του έργου, που θα καταβληθούν στον Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης κατά την περίοδο μετά την έναρξη λειτουργίας των υποδομών, έχει ενδεικτικά εκτιμηθεί σε καθαρά παρούσα αξία, σε 8.038.831 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με το σύστημα του ανταγωνιστικού διαλόγου.

Το έργο αφορά τον περιφερειακό οδικό δίκτυο, με την αντικατάσταση περίπου 8.800 λαμπτήρων και την πολυετή διαχείριση του συστήματος με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Οι έξι υποψήφιοι που εμφανίστηκαν τη Δευτέρα, όπως προέβλεπε ο διαγωνισμός, είναι οι: Triton ACT A.E., Greenesco Ενεργειακή Α.Ε., Θεμέλη – Pagano & Ascolillo SPA, ΙΝΤΡΑΚΟΜ Κατασκευές Α.Ε., Ένωση Προσώπων ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – Fotagon Led, και Μυτιληναίος Α.Ε.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, θα ακολουθήσει η προεπιλογή μεταξύ των υποψηφίων και όσοι περάσουν στο δεύτερο στάδιο θα συμμετάσχουν στη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου προκειμένου να καθοριστούν οι τεχνικές και άλλες λεπτομέρειες της σύμβασης ΣΔΙΤ που θα υπογράψει όποιος επικρατήσει.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου βγαίνουν στον αέρα μέσα στο επόμενο διάστημα τέσσερα μεγάλα έργα εξοικονόμησης ενέργειας, συνολικού ύψους άνω των 60 εκατ. ευρώ.

Εκτός από το ΣΔΙΤ για το περιφερειακό οδικό δίκτυο, ο δεύτερος διαγωνισμός, που αναμένεται να προκηρυχθεί τον επόμενο μήνα αφορά το δίκτυο οδοφωτισμού (8.500 φωτιστικά σώματα) του δήμου Πρέβεζας.

 

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος