Ιαν
16

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - Στην κορυφή της χώρας στην εξυπηρέτηση ασθενών
Εκτύπωση

Τη χρονιά που πέρασε απευθύνθηκαν στο νοσοκομείο, στα ΤΕΠ, τα εξωτερικά ιατρεία και στις κλινικές, πάνω από 420.000 ασθενείς

 

Μια εξαιρετική χρονιά ήταν το 2019 για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, σε επίπεδο επισκεψιμότητας και εξυπηρέτησης ασθενών, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες, κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τη χρονιά που πέρασε πάνω από 420.000 ασθενείς απευθύνθηκαν το 2019 στο ΠΓΝΙ, στα ΤΕΠ, τα εξωτερικά ιατρεία και στις κλινικές, αριθμός που ξεπερνά κατά πολύ το δεύτερο σε αντίστοιχους αριθμούς προσέλευσης νοσοκομείο, που είναι ο Ευαγγελισμός.

Το στοιχείο αυτό, αλλά και γενικότερα η πορεία του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Δυτικής Ελλάδας τα τελευταία χρόνια το έχουν καταστήσει σε σημείο αναφοράς για την τριτοβάθμια νοσοκομειακή περίθαλψη της χώρας, γεγονός το οποίο αναγνωρίζεται από όλους τους επίσημους φορείς.

Ωστόσο στην εντυπωσιακή αυτή πορεία υπάρχουν και εμπόδια, με κυριότερο αυτό της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αφού οι συνταξιοδοτήσεις είναι πολλές περισσότερες από τις ελάχιστες προσλήψεις και τα κενά είναι αδύνατον να καλυφθούν με επικουρικό προσωπικό.

Τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αναφέρθηκαν στην χθεσινή εκδήλωση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, όχι μόνο με τη μορφή επισήμανσης αλλά επιπλέον ως άσκηση πίεσης προς τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ι. Καρβέλη και τον υποδιοικητή Γ. Νικόπουλο που ήταν παρόντες.

Οι δεσμεύσεις δόθηκαν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της υγειονομικής περιφέρειας να συνεχίσει την υποστήριξη του νοσοκομείου με τον κ. Καρβέλη να αναφέρεται ενδεικτικά σε παρεμβάσεις των τελευταίων μηνών που επιβεβαιώνουν το έμπρακτο αυτό ενδιαφέρον.

Έτσι, τόνισε πως νομοθετήθηκε το Μεταμοσχευτικό Κέντρο Δυτικής Ελλάδας με έδρα τα Ιωάννινα και τη συνεργασία του νοσοκομείου του Ρίου, όπως επίσης ολοκληρώθηκε και η προμήθεια ενός σύγχρονου λιθοτρίπτη, που όμοιό του δεν υπάρχει σε άλλο νοσοκομείο.

Βήματα προόδου

Ταυτόχρονα, ο Διοικητής του νοσοκομείου, Βασίλης Τσίκαρης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Γιώργος Φλούδας στάθηκαν και στα βήματα προόδου και εκσυγχρονισμού του νοσοκομείου τα τελευταία χρόνια, με αναφορά στις παρεχόμενες υπηρεσίες του προσωπικού, το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, αλλά και την διαρκή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και δει με την Περιφέρεια Ηπείρου.

«Απέδειξαν οι εργαζόμενοι σε περιόδους κρίσης ότι δεν υπάρχουν εκπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας», σημείωσε ο κ. Τσίκαρης.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης ανέφερε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου είναι η μοναδική στη χώρα που από το κρατικό ΠΔΕ βοήθησε τα νοσοκομεία της Ηπείρου και τα Κέντρα Υγείας.

Χαιρετισμό ακόμη στην εκδήλωση απηύθυναν ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Γ. Νικόπουλος, η αντιδήμαρχος Νατάσα Τύρου – Ούζα, ο πρύτανης Τρ. Αλμπάνης, η πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αν. Μπατιστάτου, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Στ. Τσιάρα και η πρόεδρος της ΕΙΝΗ Μαργ. Κιτσανού.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος