Ιαν
23

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ - Αναγκαιότητα για μια μεγάλη περιοχή, η άρτια λειτουργία του
Εκτύπωση

Κάτι παραπάνω από ορθολογική είναι η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού, το οποίο είναι πλήρως στελεχωμένο σε ιατρικό προσωπικό, και εξυπηρετεί μια πολύ μεγάλη περιοχή.

 

Όμως δυστυχώς και όπως συμβαίνει συνήθως στην Ελλάδα, αυτό επιχειρήθηκε να αλλάξει και μάλιστα όχι για πρώτη, αλλά για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσίασε χθες το Ioannina TV, προκειμένου να αντιμετωπιστούν σοβαρές ελλείψεις σε γειτονικά Κέντρα Υγείας και κυρίως σε αυτό της Φιλιππιάδας, η 6η ΥΠΕ διαβίβασε σχετικό έγγραφο με το οποίο πρότεινε την κάλυψη αναγκών και εφημεριών στο ΚΥ Φιλιππιάδας από το προσωπικό του Θεσπρωτικού.

Το έγγραφο αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση σύσσωμων των τοπικών φορέων, που πραγματοποίησαν ευρεία σύσκεψη, διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν σε αυτή την απόφαση που θα υποβαθμίσει το ΚΥ Θεσπρωτικού.

Όπως ανέφερε ο συντονιστής του ΚΥ Θεσπρωτικού Παύλος Νάστας δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι αντίστοιχο, όμως η ηγεσία της 6ης ΥΠΕ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας οφείλει να αντιληφθεί, όπως είπε μιλώντας χθες στο Ioannina TV, ότι το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας καλύπτει τις ανάγκες μίας μεγάλης γεωγραφικής περιοχής, όπου οι αποστάσεις είναι τεράστιες, λόγω του κακού οδικού δικτύου.

«Από την περίοδο του χάρτη υγείας που επιχείρησε να διαμορφώσει ο τέως υπουργός Υγείας κ. Παπαδόπουλος τη δεκαετία του ’90 μέχρι και σήμερα γίνονται τα ίδια λάθη. Καλούμαστε να ανταποκριθούμε και να καλύψουμε ανάγκες σε άλλες περιοχές, τη στιγμή που οι ανάγκες της περιοχής ευθύνης Θεσπρωτικού είναι σχεδόν αδύνατο να καλυφθούν.

Ο σχεδιασμός δεν μπορεί να γίνεται στο χαρτί, αλλά στην πράξη», σημείωσε ο κ. Νάστας.

Για την ιστορία πάντως και μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η απόφαση της 6ης ΥΠΕ ανακλήθηκε.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος