Φεβ
14

Οι Ισραηλινοί τουρίστες «αγκαλιάζουν» τα Ιωάννινα
Εκτύπωση

Πολλαπλά τα οφέλη για την πόλη, από τις συναντήσεις που είχε στο Τελ Αβίβ, ο Δήμαρχος,

Μ. Ελισάφ – Στο «κάδρο» η προβολή της πρωτεύουσας της Ηπείρου, αλλά και η απευθείας αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με το Τελ Αβίβ ή την Χάιφα – Χ. Θεοχάρης: «Οι Ισραηλινοί αγαπούν την Ελλάδα και θέλουν να επενδύσουν σε αυτήν»

 

Σημαντικές συναντήσεις και επαφές τόσο για την προβολή των Ιωαννίνων όσο και για την απευθείας αεροπορική σύνδεση της πόλης με το Ισραήλ, είχε στο Τελ Αβίβ ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Οι δυνατότητες απευθείας πτήσεων από το Ισραήλ στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων ήταν ένα από τα θέματα που εξετάστηκαν εκτενώς στη συζήτηση που είχε ο δήμαρχος με τον Υπουργό Τουρισμό Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος παραβρέθηκε στα εγκαίνια της τουριστικής έκθεσης.

Σε συνέχεια της συζήτησης αυτής ο Δήμαρχος Ιωαννίνων συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Israir Group –low cost εταιρίες- όπου εξετάστηκαν οι προϋποθέσεις για την απευθείας σύνδεση των Ιωαννίνων με το Τελ Αβίβ ή την Χάιφα.

Επίσης ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή του Ισραηλινού Υπουργείου Τουρισμού Amir Halevi με τον οποίο συζήτησε επίσης το θέμα της αεροπορικής σύνδεσης καθώς τα Γιάννενα αποτελούν σημαντικό τουριστικό προορισμό για τους Ισραηλινούς.

Ο κ. Halevi δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει τόσο στην περαιτέρω προβολή των Ιωαννίνων στην χώρα του όσο και στην προσπάθεια απευθείας αεροπορικής σύνδεσης.

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Λώλης συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη όπου συζήτησαν διεξοδικά τον στρατηγικό σχεδιασμό για την εξωστρέφεια των Ιωαννίνων.

Ο κ. Φραγκάκης δεσμεύτηκε να βοηθήσει στην προβολή του συνεδριακού τουρισμού και από κοινού σχεδιάστηκε πλάνο επιλογής επαφών με γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό ενώ συμφωνήθηκε η υπογραφή συμφωνίας που θα δώσουν την δυνατότητα προβολής των Ιωαννίνων σε εκθέσεις ειδικού ενδιαφέροντος στο εξωτερικό.

Ο Δήμαρχος κατά την παραμονή του στο Τελ Αβίβ συναντήθηκε με διευθυντικά στελέχη του Global Tel-Aviv, φορέα εξωστρέφειας του δήμου, με την Διευθύντρια του Convention Bureau (Γραφείο Συνεδριακού Τουρισμού) ενώ στην Ελληνική Πρεσβεία είχε αναλυτική συζήτηση με τους Έλληνες διπλωμάτες.

Στο χώρο της τουριστικής έκθεσης ΙΜΤΜ 2020 έγινε σειρά συναντήσεων με τουριστικούς πράκτορες που είχαν ανταποκριθεί στην επιστολή- πρόσκληση του Δήμου για γνωριμία στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Επίσης υπήρξε συνάντηση με έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες tour operators που φέρνει πάνω από 8,5 χιλιάδες Εβραίους τουρίστες από το Ισραήλ και τη διασπορά, κυρίως Γαλλία, στην Ελλάδα, ειδικό στον Kosher τουρισμο, καθώς και στο σχολικό τουρισμό από τη Γαλλία.

Τέλος έγινε μία σειρά συναντήσεων και επαφών με σημαντικούς επενδυτές τόσο από τον ξενοδοχειακό χώρο, όπως είναι οι ιδιοκτήτες της αλυσίδας Brown που επενδύουν σημαντικά στην Ελλάδα, όσο και από το χώρο της διαχείρισης ακινήτων (real estate) και νέων τεχνολογιών (start-up &IT).

Τέλος προχθές το βράδυ ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Λώλης παρακάθισαν σε επίσημο δείπνο που δόθηκε από τον Δήμο Kiryat Ono με τον οποίο τα Γιάννενα έχουν αδελφοποιηθεί.

Στη διάρκεια των συναντήσεων έγινε αναλυτική συζήτηση για την εμβάθυνση και την επέκταση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων.

Ο υπουργός Τουρισμού

Οι Ισραηλινοί αγαπούν την Ελλάδα και θέλουν να επενδύσουν σε αυτήν, σημείωσε εξάλλου ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε επίσκεψή του στο Τελ Αβίβ.

«Ο αριθμός των Ισραηλιτών τουριστών αυξάνεται κάθε χρόνο με εντυπωσιακό τρόπο. Υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω αύξησης του αριθμού αυτού μέσω της ανάδειξης νέων προορισμών, του τουρισμού εμπειριών και υψηλών εισοδημάτων», ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ολοκληρώνοντας την παρουσία του στην 26η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IMTM 2020, που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Έκθεσης, ο Έλληνας υπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ, Yariv Levin, όπου συμφώνησαν στην ανάγκη σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού.

Κατά τη διήμερη παρουσία του στο Ισραήλ, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Θεοχάρης πραγματοποίησε συναντήσεις με φορείς του τουρισμού της χώρας. Όπως δήλωσε «σχεδόν ένα εκατομμύριο Ισραηλινοί έκαναν διακοπές φέτος στη χώρα μας. Στόχος μας είναι η προσέλκυση ακόμα περισσότερων τουριστών, καθώς και η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Το Ισραήλ είναι ανερχόμενη δύναμη στις τουριστικές εισροές στη χώρα μας και οι Ισραηλινοί αγαπούν την Ελλάδα και θέλουν να επενδύσουν σε αυτήν».

Ο υπουργός Τουρισμού μετέβη στην Ιερουσαλήμ, όπου είχε συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ. Θεόφιλο Γ’. Στη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν για το ενδιαφέρον των Ισραηλιτών για στενότερη συνεργασία στα θέματα τουρισμού, για το ζήτημα του προσκυνηματικού τουρισμού, για το έργο του Πατριαρχείου, καθώς και για την πολύ σημαντική προσπάθεια που καταβάλλει το Πατριαρχείο για τη συντήρηση και την ανάδειξη των ιερών κειμηλίων.

Στη συνέχεια ο κ. Θεοχάρης κατέθεσε στεφάνι στο μνημειακό χώρο του Ολοκαυτώματος, Yad Vasem, όπου υπογράμμισε πως «η φλόγα της ιστορικής μνήμης είναι και θα παραμείνει άσβεστη και οφείλουμε ως ανθρωπότητα να φροντίσουμε, ώστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά παρόμοια τραγωδία».

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος