Μαρ
28

ΠΡΥΤΑΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - Ευχαριστίες προς γιατρούς και νοσηλευτές του ΠΠΓΝΙ
Εκτύπωση

Και νέα ανακοίνωση για τη φροντίδα των φοιτητών που παραμένουν στις Εστίες

 

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή του, εκφράζει τις θερμότερες των ευχαριστιών του προς όλους τους ιατρούς και νοσηλευτές, οι οποίοι δίνουν στην πρώτη γραμμή τη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, νοσοκομείο αναφοράς για την Ήπειρο, το ανθρώπινο δυναμικό όλων των κλινικών βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Με αυταπάρνηση, επιστημονική αρτιότητα και συνεχή προσπάθεια, προσφέρουν υποστήριξη και πολύτιμες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας, στο δημόσιο σύστημα υγείας και αναδεικνύουν τη δεσπόζουσα θέση του δημόσιου Πανεπιστημίου στην κοινωνία. Το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχει καταστεί εργαστήριο αναφοράς για τον κορονοϊό, με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου και έχει ξεκινήσει τους ελέγχους δειγμάτων στην Ήπειρο», αναφέρεται αρχικά στην ανακοίνωση.

Στη συνέχεια σημειώνεται πως το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θεωρεί την υγεία των φοιτητών και των εργαζομένων του ως ύψιστη προτεραιότητα.

«Γι’ αυτό και παίρνει την πρωτοβουλία να ενημερώσει την κοινότητα, ακολουθώντας τις συστάσεις και τις οδηγίες της επιστημονικής συμβουλευτικής επιτροπής του Ιδρύματος καθώς και των εθνικών και διεθνών φορέων και επιστημόνων ως προς τη διαχείριση κινδύνων που αφορούν την επιδημία. Τις κρίσιμες αυτές στιγμές, η ατομική ευθύνη μας είναι να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και ιδιαίτερα τους ευάλωτους συμπολίτες μας και να δώσουμε χρόνο στο σύστημα υγείας να ανταποκριθεί στην επιδημία. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων παραμένει ανοιχτό στην κοινωνία και σε ετοιμότητα να συνδράμει την Πολιτεία σε έκτακτες καταστάσεις, όπως αυτή που βιώνουμε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Για τους φοιτητές στις Εστίες

Παράλληλα, το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου διερμηνεύοντας τις ανησυχίες για τους εναπομείναντες φοιτητές μετά τη διακοπή λειτουργίας των φοιτητικών εστιών, υπό τις τρέχουσες συνθήκες πανδημίας λόγω COVID-19, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και 78 ξένοι φοιτητές (στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus και υποτρόφων του IKY), επισημαίνει, με ανακοίνωσή του, την ανάγκη επανεξέτασης όλων των προβλημάτων που προκύπτουν από τις δυσκολίες στις μετακινήσεις, την ασφάλεια των οικείων τους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή βρίσκονται σε καραντίνα.

«Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων παρακολουθεί και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφάλεια και φροντίδα όλων των φοιτητών και καλεί την πολιτεία για την εξέταση των προβλημάτων αυτών, μέσα στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων της προστασίας της δημόσιας υγείας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος