Ιουλ
02

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Και πάλι στο προσκήνιο ο αγωγός φυσικού αερίου «Ποσειδών»
Εκτύπωση

Στη μελέτη κτηματογράφησης της ζώνης του αγωγού φυσικού αερίου «Ποσειδών- Ελληνικό χερσαίο τμήμα» προχωρά η σύμπραξη των εταιρειών C&M Τεχνική ΑΕ και Ασπροφος Τεχνική (θυγατρική των ΕΛΠΕ).

 

Όπως είναι γνωστό τμήμα του αγωγού είναι χωροθετημένο στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών.

Οι θιγόμενοι από την διέλευση του αγωγού ιδιοκτήτες των Κοινοτήτων Κοσμηράς, Αμπελιάς, Κουτσελιού, Μουζακαίων, Πετροβουνίου, Δαφνούλας, Δροσοχωρίου, Κράψης, Βασιλικής και Μάζιας θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τα κτηματολογικά διαγράμματα από εκπροσώπους της εταιρείας.

Η ενημέρωση θα γίνεται στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου Κατσικά, από τις 6 μέχρι τις 12 Ιουλίου, από τις 9.00 το πρωί μέχρι στις 2.00 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζουμε πως πριν από έναν ακριβώς χρόνο το υπουργείο Περιβάλλοντος ενέκρινε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου κι αυτό το διάστημα έχει ξεκινήσει η κτηματολογική μελέτη.

Το χερσαίο τμήμα του έργου στην Ελλάδα αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου και των συνοδευτικών εγκαταστάσεων, ο οποίος εκτείνεται υπογείως σε μήκος 763 χιλιομέτρων. Ξεκινά από τους Κήπους του Έβρου και καταλήγει στο Φλωροβούνι Θεσπρωτίας όπου συναντά το υποθαλάσσιο τμήμα του.

Στην Ήπειρο ο αγωγός διέρχεται από τους Δήμους Μετσόβου, Ζαγορίου, Ιωαννίνων, Βορείων Τζουμέρκων, Δωδώνης, Σουλίου και Ηγουμενίτσας.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος