Ιουλ
03

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - Στην πράξη, μέσω δωρεάς, η ενίσχυση της ΜΕΘ
Εκτύπωση

Μια εξαιρετικά σημαντική κίνηση για την ενίσχυση του νοσοκομείου έκανε η εταιρεία «Χήτος ΑΒΕΕ», με την προσφορά τεσσάρων ειδικών κλινών που θα εξοπλίσουν τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

 

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για ολόκληρο το δημόσιο σύστημα υγείας, η επιχειρηματικότητα στηρίζει στην πράξη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και το δύσκολο έργο του εν μέσω πανδημίας.

Εδώ και καιρό ήταν γνωστή η ανάγκη που υπήρχε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, για την ενίσχυση κυρίως της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και στην ανάγκη του Ιδρύματος, απάντησε με μια εξαιρετικά σημαντική δωρεά η γνωστή εταιρεία «Χήτος ΑΒΕΕ - Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι».

Συγκεκριμένα, χθες η εταιρεία, μέσω του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και Γιαννιώτη επιχειρηματία, Νίκου Χήτου, παρέδωσε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο τέσσερις ειδικές κλίνες οι οποίες θα εξοπλίσουν τόσο τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όσο και τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Η ολοκλήρωση της δωρεάς έγινε με εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκε ο κ. Χήτος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βασίλης Τσίκαρης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Κεφάλα και στελέχη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Με την χθεσινή δωρεά η εταιρεία «Χήτος ΑΒΕΕ» απέδειξε για μια ακόμη φορά στην πράξη πως πρωταγωνιστεί στην προσφορά και στην στήριξη του δημοσίου συστήματος Υγείας. Άλλωστε όπως είπε ο κ. Νίκος Χήτος ήταν επιθυμία της Διοίκησης να φτάσει ο συγκεκριμένος εξοπλισμός στα Γιάννενα.

«Επιθυμία μας ήταν οι κλίνες να φτάσουν στα Γιάννενα. Εδώ δραστηριοποιούμαστε, εδώ είναι η έδρα της εταιρίας μας. Επιπλέον γνωρίζουμε ότι τα νοσοκομεία της περιφέρειας δεν έχουν την δυνατότητα εύκολης πρόσβασης σε χορηγίες, δωρεές και χρηματοδοτήσεις», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Χήτος.

Ακόμη, ο κ. Χήτος, ανέφερε πως στην δύσκολη περίοδο που πέρασε η χώρα όλοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Ειδική μνεία έκανε στην τεράστια προσπάθεια των γιατρών, των νοσηλευτών και συνολικά των ανθρώπων του δημόσιου συστήματος υγείας και συμπλήρωσε πως αυτή τη φορά και ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, ενισχύοντας το σύστημα υγείας.

Ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Βασίλης Τσίκαρης ευχαρίστησε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στη δύσκολη αυτή φάση της πανδημίας και ενίσχυσαν τα νοσοκομεία κάνοντας ειδική αναφορά στη δωρεά της «Χήτος ΑΒΕΕ» τόσο λόγω της αξίας όσο και λόγω των αναγκών που θα καλύπτει για πολλά χρόνια αυτή η συγκεκριμένη δωρεά των κλινών.

Δημόσιο «ευχαριστώ» απεύθυνε και ο Διευθυντής της ΜΕΘ του ΠΓΝΙ, Βασίλης Κουλούρας, που είπε ότι «ο εξοπλισμός θα ζει για παραπάνω από δέκα χρόνια και θα βοηθήσει τη μελλοντική ανάπτυξη της ΜΕΘ», ενώ στη συνέχεια ευχήθηκε να στελεχωθεί η Μονάδα με ιατρικό προσωπικό ώστε να είναι άρτια η λειτουργία της.

Με τη σειρά του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, μίλησε για την γνωριμία του με τον Νίκο Χήτο που μετρά πολλά χρόνια ενώ στάθηκε στην αξία της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο.

Τέλος, η βουλευτής Μαρία Κεφάλα ευχαρίστησε όλους όσους βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή λέγοντας: «Η ελληνική πολιτεία στάθηκε στο ύψος της, κέρδισε τα εύσημα σε διεθνές επίπεδο και η Ελλάδα έγινε ένας ισχυρός και αποτελεσματικός παίκτης. Σε όλο αυτό το κομμάτι, θα πρέπει να αναφερθούμε στο φιλότιμο των εργαζομένων, ενώ βαθιά το χέρι στην τσέπη έβαλε και ο επιχειρηματικός κόσμος, που εμείς πιστεύουμε ότι αυτός είναι που θα φέρει την ανάπτυξη».

Η ανακοίνωση

της Διοίκησης

Χθες, η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση προς εταιρείες που συνέβαλαν στην ενίσχυση του νοσοκομείου.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται αρχικά πως το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ευχαριστεί δημόσια «για την ευγενική χορηγία - δωρεά εξοπλισμού και υλικού - άκρως απαραίτητων - για την ενίσχυση του έργου του προσωπικού του Νοσοκομείου στο δύσκολο και επίπονο αγώνα που διεξάγει για τη νοσηλεία κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 και για τον περιορισμό της διασποράς αυτού τους:

- Χήτος Α.Β.Ε.Ε., τεσσάρων (4) ειδικών κλινών νοσηλείας βαρέως πασχόντων ασθενών αξίας 60.000 ευρώ για την ενίσχυση λειτουργίας της ΜΕΘ και ΜΑΦ COVID.

- Δωδώνη ΑΕ Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου, 7.200 συσκευασιών για τη μεταφορά βιολογικού υλικού.

- Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορης» - Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, 4.320 χειρουργικών μασκών.

- Φρησλαντκαμπινα Ελλάς, 3.600 τμχ. βρεφικού γάλακτος και 3.600 τμχ. θηλών μιας χρήσης.

Τέτοιου είδους ενέργειες που ξεχειλίζουν από ευαισθησία, εκτός του ότι μας κάνουν υπερήφανους, γιατί τοιουτοτρόπως αναγνωρίζεται από την κοινωνία η τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται υπό άκρως αντίξοες συνθήκες. Ευελπιστούμε ότι θα βρεθούν και άλλοι άξιοι μιμητές, γιατί φρονούμε ότι η αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι υπόθεση όλων μας».

 

Ρεπορτάζ: Βασίλης Λούπας

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος