Ιουλ
04

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Την Τρίτη, στην Οικονομική Επιτροπή ο οδοφωτισμός
Εκτύπωση

Συνεχώς στην επικαιρότητα βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα το μείζον ζήτημα του οδοφωτισμού και της ενεργειακής αναβάθμισης στον Δήμο Ιωαννιτών.

 

Πλέον, και μετά τις τελευταίες εξελίξεις το θέμα με τον φωτισμό led, θα συζητηθεί εκτενώς στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου.

Χθες, σε δηλώσεις της η αντιδημάρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Νατάσα Τύρου - Ούζα αναφέρθηκε στην συνεδρίαση λέγοντας ότι η Οικονομική Επιτροπή θα συνεδριάσει και για αυτό το ζήτημα που έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις καθώς η αντιπολίτευση έχει εκφράσει ενστάσεις για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής.

«Θα συζητηθεί το θέμα και θα προχωρήσουμε στην σύναψη προγραμματικής με την Περιφέρεια Ηπείρου. Εφόσον, δεν καταφέραμε να πείσουμε την αντιπολίτευση για το σημαντικό αυτό ζήτημα που θα έχει όφελος για τους πολίτες θα έρθει στην οικονομική επιτροπή για να προχωρήσουμε. Από εκεί και μετά θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες με διαφάνεια» είπε μεταξύ άλλων.

Στο μεταξύ, το θέμα με τον οδοφωτισμό αναμένεται να συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτή τη φορά με την κοινή πρόταση που υπογράφουν 24 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Το αίτημά τους αφορά στην εκπόνηση όλων των απαιτούμενων μελετών για την επίσπευση της ενεργειακής αναβάθμισης του αστικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είχε απορρίψει την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για ωρίμανση του έργου μέσω προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου και με κάλυψη του κόστους από τον μηχανισμό ELENA.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιουλίου, στις 6.00 το απόγευμα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής».

Η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη Τρίτη στη 1.00 το μεσημέρι και μέσω τηλεδιάσκεψης θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών.

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται 45 συνολικά θέματα, με αρκετά από αυτά να αφορούν σε εγκρίσεις δημοπράτησης σημαντικών έργων για την πόλη.

Η Οικονομική Επιτροπή παράλληλα θα αποφασίσει την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου για την ωρίμανση του έργου ενεργειακής αναβάθμισης όπως και για την υδροδότηση της Αμπελιάς και του Επισκοπικού.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος