Ιουλ
07

ΗΠΕΙΡΟΣ - Προβληματισμός για την υποτονική κίνηση στα παράλια
Εκτύπωση

«Πισωγυρίσματα» προκαλούνται για τους επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής, από τις τελευταίες εξελίξεις – Στ. Ιωάννου: «Ελκυστικές οι τιμές στην Ήπειρο, συμβαδίζουν απόλυτα με την ποιότητα των καταλυμάτων και των υπηρεσιών»

 

Μια πραγματικά διαφορετική σεζόν από κάθε άλλη τα τελευταία χρόνια, είναι η φετινή και για τους επαγγελματίες του τουρισμού στην Ήπειρο, μετά την καραντίνα και την πανδημία που έχει επηρεάσει την οικονομία σε όλο τον πλανήτη.

Με βάση αυτές τις εξελίξεις, όπως ήταν και αναμενόμενο, η τουριστική κίνηση στα ηπειρωτικά παράλια, είναι υποτονική.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ioannina TV, το «άνοιξε – κλείσε» των συνόρων είτε για τις αεροπορικές πτήσεις από συγκεκριμένες χώρες είτε των χερσαίων συνοριακών διαβάσεων, έχουν δημιουργήσει ακόμη περισσότερα από τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, όμως η φετινή τουριστική σεζόν θα είναι έτσι κι αλλιώς, μια διαφορετική από όλες τις προηγούμενες περιόδους, και οι επιχειρηματίες είναι αναγκασμένοι να κρατούν και αυτοί συντηρητική στάση και να είναι έτοιμοι και για επιπλέον αλλαγές.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες όπου είχαν ήδη γίνει οι πρώτες κρατήσεις για το πρώτο 20ήμερο του Ιουλίου από τη Μεγ. Βρετανία και τις σκανδιναβικές χώρες, όμως τελικά η απόφαση άλλαξε και τα σύνορα ανοίγουν για αυτές τις χώρες από τις 15 Ιουλίου. Αντίστοιχο προβληματισμό προκάλεσε και η ανακοίνωση της κυβέρνησης την Κυριακή να κλείσει τα σύνορα με τη Σερβία, λόγω του υψηλού ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, σε συνδυασμό με το ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εισαγόμενων κρουσμάτων στη χώρα από τα δειγματοληπτικά τεστ του ΕΟΔΥ αναφέρεται σε επισκέπτες από την Σερβία.

Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης για τον τουρισμό Στράτος Ιωάννου, μιλώντας στο Ioannina TV, ανέφερε πως αυτές οι εξελίξεις δημιουργούν επιπλέον προβληματισμό στους επιχειρηματίες του τουρισμού και στην Ήπειρο.

«Είναι λογικό ότι τέτοιες εξελίξεις προκαλούν πισωγυρίσματα, όμως θα πρέπει να αντιληφθούμε, ότι δε γίνεται διαφορετικά, γιατί πρώτιστο μέλημα θα πρέπει να είναι η διαφύλαξη της υγείας όλων», ανέφερε.

Στην Ήπειρο, η συντριπτική πλειονότητα των τουριστικών καταλυμάτων και ξενοδοχείων έχουν ήδη ανοίξει, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό κατά τον κ. Ιωάννου στο ότι πρόκειται για οικογενειακές επιχειρήσεις που προσδοκούν σε ενίσχυση του εισοδήματός τους από τον τουρισμό και δεν είναι μία ευκαιριακή απασχόληση.

Για τις τιμές…

Από την άλλη, αναφορικά με κάποιες επισημάνσεις πολιτών, όχι τόσο για την Ήπειρο, αλλά για άλλους τουριστικούς προορισμούς της χώρας και τις ακριβές τιμές, ειδικά για τους έλληνες, ο κ. Ιωάννου το διέψευσε κατηγορηματικά, λέγοντας, ότι ειδικά στην Ήπειρο οι τιμές έχουν διαμορφωθεί σε τόσο ελκυστικά επίπεδα όσο ποτέ άλλοτε.

«Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα με τον τουρισμό και τις τιμές στην Ήπειρο. Οι τιμές είναι απόλυτα ελκυστικές, συμβαδίζουν απόλυτα με την ποιότητα των καταλυμάτων και των υπηρεσιών και θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν και το ότι έχει αυξηθεί κατά πολύ το κόστος λειτουργίας, λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που πρέπει να τηρούνται» ανέφερε ο κκ. Ιωάννου.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος