Ιουλ
07

ΜΩΥΣΗΣ ΕΛΙΣΑΦ - Η Οικ. Επιτροπή, βήμα για απεμπλοκή του οδοφωτισμού
Εκτύπωση

Την άποψη πως η συζήτηση του θέματος του οδοφωτισμού στην Οικονομική Επιτροπή αποτελεί βήμα για απεμπλοκή του έργου εξέφρασε χθες με δήλωσή του, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ.

 

Η Οικονομική Επιτροπή συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι, ενώ για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ δήμου και περιφέρειας για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού.

Την περασμένη Πέμπτη, ανακοινώθηκε από το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, ότι στις 29 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου, ώστε να συζητηθεί το θέμα των LED, με βάση το κοινό αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και την Παρασκευή η δημοτική αρχή ανακοίνωσε την ημερήσια διάταξη της συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία θα συζητηθεί και θα εγκριθεί όπως αναμένεται, η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης.

Όπως είπε χθες ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής είναι ένα απαραίτητο βήμα για την απεμπλοκή ενός έργου, σημαντικού για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών και αφού αυτό γίνει, στο τέλος του μήνα, το δημ. συμβούλιο θα κληθεί να συζητήσει έχοντας στη διάθεσή του, το σύνολο των μελετών και των τεχνικών στοιχείων του έργου.

«Η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα που απεμπλέκει ένα κρίσιμο έργο για τους πολίτες, χωρίς κανένα κόστος για την πόλη και τον Δήμο. Εκτιμώ ότι στην Οικονομική Επιτροπή θα ληφθεί η απόφαση για να προχωρήσουμε στη σύναψη της προγραμματικής σύμβασης.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο θα μας δοθεί η δυνατότητα να συζητήσουμε για τις μελέτες που απαιτούνται για το έργο. Κάθε όργανο έχει την αυτοτέλειά του και τις δικές του αρμοδιότητες σύμφωνα με το νόμο».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σημείωσε ότι το ζητούμενο στο αίτημα που κατατέθηκε από την αντιπολίτευση είναι οι μελέτες του έργου και αυτές θα προκύψουν μέσα από την προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Ηπείρου.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος