Ιουλ
07

ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ - «Εμείς και οι αστυνομικοί δεν είμαστε υγειονομικοί υπάλληλοι»
Εκτύπωση

Συνέχεια στο μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με τους υγειονομικούς ελέγχους στα σύνορα με την Αλβανία, ειδικά αυτό το διάστημα που έξαρση της πανδημίας, στη γειτονική χώρα είναι μεγάλη, δίνουν οι τελωνειακοί υπάλληλοι.

 

Τη στιγμή μάλιστα, που σύμφωνα με ρεπορτάζ της προηγούμενης εβδομάδας, η κυβέρνηση κάνει λόγο για κλειστά σύνορα, αστυνομικοί και τελωνειακοί δίνουν στοιχεία στη δημοσιότητα σύμφωνα με τα οποία είναι χιλιάδες οι διελεύσεις εντός και εκτός της χώρας.

Ουσιαστικά, ζητούν την τοποθέτηση μόνιμων κλιμακίων του ΕΟΔΥ, στα σύνορα της Αλβανίας ώστε να ελέγχονται οι διελεύσεις και να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν.

Ο Χρήστος Γρίβας κλήθηκε χθες να απαντήσει στα όσα ειπώθηκαν ότι δηλαδή οι τελωνιακοί έχουν ευθύνη στον έλεγχο των διελεύσεων.

«Κάναμε και κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Εμείς και οι αστυνομικοί δεν είμαστε υγειονομικοί υπάλληλοι για να κάνουμε τους ελέγχους. Μέχρι σήμερα που μιλάμε δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο. Τα προβλήματα είναι τεράστια και η εικόνα δεν τιμά την χώρα μας. Σας φέρνω σαν παράδειγμα τι γίνεται στα σύνορα με την Σερβία…. Να μην δώσουμε δικαιώματα να σχολιαστεί η χώρα μας αρνητικά εξαιτίας της ανεπάρκειας. Εμείς χτυπήσαμε έγκαιρα το κουδούνι του κινδύνου ...μην πετάνε σε εμάς την ευθύνη….», είπε χαρακτηριστικά επαναλαμβάνοντας το αίτημα για εγκατάσταση μόνιμων κλιμακίων στους μεθοριακούς σταθμούς της Αλβανίας εξαιτίας και των όσων γίνονται στη γείτονα χώρα.

Ο κ. Γρίβας ρωτήθηκε για το εάν υπήρξε κάποια επίσημη απάντηση στο αίτημα που έχει τεθεί εδώ και μέρες για να πει ότι «δεν είναι παίξε γέλασε η πανδημία... το τι μέτρα λαμβάνει κάθε χώρα είναι άλλο ζητούμενο. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς. Θέλει ολοκληρωμένο σχεδιασμό. Βλέπω ότι υπάρχει έξαρση στη γειτονική χώρα βλέπω ότι λαμβάνουν μέτρα οι αλβανικές αρχές. Δεν πρέπει να γίνει και στην αλβανική μεθόριο ότι γίνεται σε άλλες πύλες εισόδου της χώρας; Που είναι τα κλιμάκια; Οι τελωνειακοί και οι αστυνομικοί θα το κάνουν; Χρειάζεται ευθύνη. Δεν έχω δει κανένα κλιμάκιο και οι διελεύσεις όσων επιτρέπεται ...είναι χιλιάδες καθημερινά χωρίς κανένα έλεγχο. Εμείς θέλουμε ανοικτά σύνορα αλλά με ελέγχους», είπε καταλήγοντας.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος