Ιουλ
30

ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΒΙΚΟΥ – ΑΩΟΥ - «Έξυπνα εργαλεία» για την ανάπτυξη θεματικών διαδρομών
Εκτύπωση

Ενημερωτική εκδήλωση στην Κόνιτσα, προς τους επιχειρηματίες του τουρισμού για τη δυνατότητα συνεργασίας ανάδειξη του Γεωπάρκου

 

Η Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε. - Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ, σε συνεργασία με τον Δήμο Κόνιτσας, διοργάνωσαν το απόγευμα της Παρασκευής, στο Δημαρχείο Κόνιτσας, ενημερωτική εκδήλωση προς τους επιχειρηματίες του τουρισμού αλλά και γενικότερα όλους τους ενεργούς πολίτες της περιοχής με αντικείμενο τη δυνατότητα συνεργασίας και συμμετοχής τους στην από κοινού ανάδειξη του Παγκόσμιου Γεωπάρκου Βίκου-Αώου Unesco.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κόνιτσας, Νίκος Εξάρχου, ο Αντιδήμαρχος Άρης Λαζογιάννης, καθώς και επαγγελματίες του τουρισμού και κάτοικοι της Κόνιτσας.

Ο Δήμαρχος Κόνιτσας απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ενώ ο αντιδήμαρχος συνοπτικά αναφέρθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης και ανάδειξης του Δήμου Κόνιτσας μέσα από την προβολή του Γεωπάρκου Βίκου - Αώου γενικότερα, γεγονός που συνιστά και έναν σοβαρό λόγο να αγκαλιαστεί το Γεωπάρκο από την τοπική κοινωνία.

Τα στελέχη της «Ήπειρος Α.Ε.», Γεωργία Κιτσάκη, Αριστοτέλης Σταγκίκας και Χαρητάκης Παπαϊωάννου, ανέπτυξαν το πλαίσιο λειτουργίας των Παγκόσμιων Γεωπάρκων Unesco σε συνδυασμό με τις τρέχουσες δράσεις του Γεωπάρκου Βίκου – Αώου, καθώς επίσης και τη σημασία της εθελοντικής συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας στην ανάδειξη και προώθηση του Γεωπάρκου Βίκου - Αώου μέσα από τη σύσταση και λειτουργία δύο δικτύων: το Δίκτυο Εθελοντών και το Δίκτυο Συνεργαζόμενων Επιχειρήσεων του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου.

Στη συνέχεια έγινε σύντομη παρουσίαση του έργου «Thema», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg «Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020» και περιλαμβάνει - μεταξύ άλλων - τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη τριών θεματικών διαδρομών, με ποικίλα αντικείμενα που αφορούν στον πολιτισμό, την υγεία-ευεξία, τα τοπικά προϊόντα αλλά και τη γεωλογία και το φυσικό περιβάλλον ευρύτερα.

Η ανάπτυξη των διαδρομών γίνεται με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, «έξυπνων εργαλείων», όπως οι εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία. Ακολούθως, ειδικός εξωτερικός συνεργάτης ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας της σχετικής εφαρμογής.

Το πρωτοποριακό στοιχείο στην προκειμένη περίπτωση έγκειται στη δυνατότητα αλληλεπίδρασης των επιχειρήσεων και των χρηστών-επισκεπτών μέσω ενός παιχνιδιού (gamification) που αποδίδει εικονικές και φυσικές επιβραβεύσεις, τις οποίες θα μπορούν να καταχωρούν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος