Αυγ
05

ΤΡΟΧΑΙΟ – ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ - Έχουν ευθύνη οι οδηγοί, λέει η περιφέρεια
Εκτύπωση

Σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο ΠΓΝΙ η γυναίκα οδηγός ενός Ι.Χ που τραυματίστηκε το πρωί της Δευτέρας στο τροχαίο που έγινε με διαδοχική σύγκρουση τριών οχημάτων, στη διασταύρωση Καρδαμιτσίων – Ολυμπιάδας στην παράκαμψη της πόλης.

 

Η περιφέρεια Ηπείρου που έχει την ευθύνη της λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών που δε λειτουργούσαν την ώρα του ατυχήματος και εν γένει την ευθύνη για τη λειτουργία και συντήρηση του ιδικού αυτού άξονα, με ανακοίνωσή της, αναφέρεται στα αίτια της βλάβης, αλλά και στην ευθύνη που έχει κάθε οδηγός να ακολουθεί την εγκατεστημένη σήμανση του κόμβου σε συνδυασμό με ρυθμιστικές πινακίδες και πινακίδες κινδύνου.

Αναλυτικά η περιφέρεια αναφέρει:

«Την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020, σημειώθηκε βλάβη στην κεντρική μονάδα επεξεργασίας (CPU) της εγκατάστασης φωτεινής σηματοδότησης του κόμβου Καρδαμιτσίων, η οποία προέκυψε από διακυμάνσεις στην τάση παροχής που κατέληξαν σε διακοπή ρεύματος λίγο μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί αρχικά εκτός λειτουργίας η εγκατάσταση της φωτεινής σηματοδότησης κόμβου Ολυμπιάδας και στη συνέχεια το βράδυ της ίδιας ημέρας σε αναλάμπουσα λειτουργία από τις πλακέτες εισόδου της εγκατάστασης και όχι από την κεντρική μονάδα επεξεργασίας (CPU).

Eπισημαίνεται πως σε περίπτωση οποιασδήποτε βλάβης (καμένες λυχνίες, καμένες ασφάλειες κλπ), όλοι οι σηματοδότες της εγκατάστασης τίθενται υποχρεωτικά σε αναλάμπουσα λειτουργία πλην των περιπτώσεων διακοπής ρεύματος ή βλάβης στο τροφοδοτικό της εγκατάστασης, όπου όλοι οι σηματοδότες δεν λειτουργούν καθόλου. Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου η CPU στάλθηκε στα κεντρικά της εταιρίας για συντήρηση - αποκατάσταση.

Κατά συνέπεια οι διερχόμενοι οδηγοί όφειλαν και οφείλουν να ακολουθούν την εγκατεστημένη σήμανση του κόμβου, ο οποίος έχει τεθεί σε αναλάμπουσα λειτουργία, για την οποία υπάρχει ειδική πρόβλεψη στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ). Σημειώνεται πως στον κόμβο της Περιφερειακής οδού με τους οικισμούς Ολυμπιάδος και Καρδαμιτσίων, η κυκλοφορία ρυθμίζεται με φωτεινή σηματοδότηση σε συνδυασμό με ρυθμιστικές πινακίδες και πινακίδες κινδύνου. Περαιτέρω ο κόμβος ηλεκτροφωτίζεται πλήρως, ώστε τα παραπάνω να είναι ορατά καθ’ όλο το 24ωρο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος