Αυγ
06

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - Δημοπρατείται η ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου
Εκτύπωση

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1,16 εκ. ευρώ και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης

 

Έτοιμη δείχνει πως είναι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να προχωρήσει στη δημοπράτηση ενός από τα πλέον σημαντικά έργα των τελευταίων ετών στις αθλητικές υποδομές των Ιωαννίνων και όχι μόνο.

Ο λόγος για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου του ΠΕΑΚΙ στη Λιιμνοπούλα ένα έργο που έχει ήδη περάσει από… 40 κύματα μέχρι σήμερα και έφτασε δύο φορές στο όριο της οριστικής απένταξης από συγχρηματοδοτούμενα έργα, ενώ και η πρόθεση του δήμου Ιωαννιτών στην θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής Μπέγκα να το εντάξει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα δεν είχε στεφθεί με επιτυχία.

Η ΓΓΑ σύμφωνα με πληροφορίες είναι έτοιμη να προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα στη δημοπράτηση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης, που θα οδηγήσει σε μία δραματική μείωση του κόστους που καταβάλλεται σήμερα για την ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία της εγκατάστασης. Συνακόλουθα, αυτό σημαίνει επιπλέον επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό του ΠΕΑΚΙ αλλά και για τα σωματεία που το χρησιμοποιούν και καταβάλλουν αντίστοιχο ποσό με τη χρήση της πισίνας και τον αριθμό των ατόμων που το χρησιμοποιούν.

Το έργο

Το έργο περιλαμβάνει δύο διαφορετικές ομάδες εργασιών, η πρώτη έχει να κάνει με την προμήθεια και εγκατάσταση και η δεύτερη αφορά στην αποξήλωση των υφιστάμενων μεταλλικών φύλλων επιστέγασης της στέγης του Κολυμβητηρίου.

Το έργο της πρώτης ομάδας αφορά στην εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Πάρκου ισχύος 396,9 KW, Πίνακα Αντιστάθμισης, Ανεμιστήρων Εξαερισμού, νέων φωτιστικών, σε Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας, Αντλίες θερμότητας και Αερόθερμα FCU.

Το αντικείμενο της δεύτερης ομάδας των εργασιών αφορά στην αντικατάσταση των μεταλλικών φύλλων της στέγης και την επιστέγασή του με πετάσματα τύπου sandwich από γαλβανισμένη λαμαρίνα.

Φορέας χρηματοδότησης είναι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020». Το έργο συγχρηματοδοτείται, με ποσοστό συγχρηματοδότησης 80%, από το Ε.Τ.Π.Α. (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος