Σεπ
16

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Αναγκαίος ο διάλογος για το Μεγάλο Κλειστό Γυμναστήριο
Εκτύπωση

Μόνιμα στην επικαιρότητα παραμένει το τελευταίο χρονικό διάστημα το ζήτημα του Μεγάλου Κλειστού Γυμναστηρίου που καλείται να αποκτήσει – κάποια στιγμή – η πόλη των Ιωαννίνων, αλλά και γενικότερα των αθλητικών εγκαταστάσεων.

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, έδειξε τη διάθεση της Δημοτικής Αρχής, να ξεκινήσει μια ουσιαστική συζήτηση για την προοπτική νέας αθλητικής υποδομής με το Μεγάλο Κλειστό Γυμναστήριο.

Για πρώτη φορά, η δημοτική αρχή, πριν από λίγες ημέρες ανταποκρίθηκε στο ζήτημα της αναγκαιότητας και της επικαιρότητας με την ανακοίνωσή της, απαντώντας στην επιστολή του Αλ. Καχριμάνη σχετικά με την παραχώρηση της δημοτικής έκτασης στην Ανατολή, όπου μπορεί να εξεταστεί η δημιουργία ενός αθλητικού πάρκου, μαζί με το ΠΕΑΚΙ.

Ο κ. Ελίσάφ τοποθετήθηκε χωρίς περιστροφές γι’ αυτό που είναι πασιφανές, ότι δε μπορεί να υλοποιηθεί, αφού έχει ξεπεραστεί από την ίδια την πραγματικότητα και αυτό δεν είναι άλλο από το κλειστό στο Βοτανικό.

Από την άλλη όμως δεν έκρυψε τη δυσφορία του για το γεγονός των αποσπασματικών παρεμβάσεων που γίνονται προς την κυβέρνηση, μία «κακοφωνία» όπως τη χαρακτήρισε, για τη διεκδίκηση αθλητικών εγκαταστάσεων ή βοηθητικών υποδομών, χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί ένα συγκεκριμένο πλαίσιο διεκδίκησης των τοπικών φορέων.

Σημείωσε, ότι υπάρχει η δέσμευση του υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη προς τον περιφερειάρχη για παραχώρηση του κλειστού από το Ελληνικό.

«Πρέπει να συνεννοούμαστε πρώτα εμείς μεταξύ μας για να κάνουμε το καλύτερο. Πρέπει να δούμε αν πράγματι υπάρχει η βούληση για παραχώρηση Κλειστού από το Ελληνικό και όταν γνωρίζουμε τι ακριβώς θα παραχωρηθεί μπορούμε να βρούμε τον κατάλληλο χώρο. Πρέπει να έχουμε μία ενιαία στάση για να πετύχουμε», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος της πόλης.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης

Με τη σειρά του, ο Θ. Μπέγκας από την άλλη έθεσε προ των ευθυνών της τη δημοτική αρχή λέγοντας, ότι ένα χρόνο από την αρχή της θητείας της αποδείχθηκε, ότι δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη του αθλητισμού.

«Υπό την πίεση των εξελίξεων έρχεται τώρα να ανακοινώσει ότι είναι έτοιμη να συμμετέχει σε ένα διάλογο για τις αθλητικές ανάγκες του δήμου. Συνεχίζει όμως να μην έχει ξεκαθαρίσει την θέση της για τον τύπο και την χωροθέτηση του νέου κλειστού γυμναστηρίου. Εμείς έχουμε ξεκάθαρη άποψη, τόσο για το κλειστό γυμναστήριο όσο και για το αθλητικό κέντρο στα Καρδαμίτσα, και την έχουμε καταθέσει. Κι ενώ το τελευταίο διάστημα δημοσιοποιούνται απόψεις από διάφορους παράγοντες, η δημοτική αρχή κρύβεται», σημείωσε αρχικά ο κ. Μπέγκας.

Ζήτησε ακόμη από τη δημοτική αρχή να κάνει ξεκάθαρο το σκεπτικό του αιτήματος της επιστολής του περιφερειάρχη σχετικά με την παραχώρηση κάποιων στρεμμάτων κοντά στο Πανηπειρωτικό, τονίζοντας ότι επί θητείας του είχαν ληφθεί όλες οι αποφάσεις για την παραχώρηση 5,5 στρεμμάτων στην ίδια περιοχή ώστε να καταστεί νόμιμο το «Νέο Κλειστό».

«Προσπαθούμε να καταλάβουμε πως το αρχικό αίτημα της Περιφέρειας για παραχώρηση 5,5 στρεμμάτων που σχετίζεται με τη νομιμοποίηση του ‘Νέου Κλειστού’, στην επιστολή του περιφερειάρχη προς τους δημοτικούς συμβούλους, καταλήγει σε αίτημα παραχώρησης 30 στρεμμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέγκας.

Η Τατ. Καλογιάννη ζήτησε από τη δημ. αρχή να επιδείξει τη μέγιστη δυνατή υπευθυνότητα στο ζήτημα και πρόσθεσε πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των υπό παραχώρηση εγκαταστάσεων, εάν αυτή η διαδικασία ολοκληρωθεί, και ως προς το τεχνικό σκέλος της αποξήλωσης, της μεταφοράς και της εγκατάστασης.

Τέλος, ο Λαζ. Νάτσης έκανε λόγο για ευκολία και προχειρότητα με την οποία συζητώνται τέτοια θέματα, όταν η συγκεκριμένη περιοχή, είναι γνωστό, από τη δεκαετία του 1960 και τα έργα αποστράγγισης που είχαν γίνει και λειτουργούν μέχρι σήμερα, λειτουργεί ως «βαλβίδα εκτόνωσης» για την αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων στο λεκανοπέδιο.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος