Σεπ
16

ΔΕΥΑΙ - Παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της έλλειψης νερού
Εκτύπωση

Στην παρατεταμένη ανομβρία της θερινής περιόδου καθώς και στις μειωμένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις του χειμώνα απέδωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας τα προβλήματα έλλειψης νερού που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες.

 

Ο πρόεδρος της επιχείρησης ανέφερε ότι δρομολογείται μία σειρά παρεμβάσεων για την οριστική επίλυση προβλημάτων σε χωριά του Δήμου που αντιμετωπίζουν προβλήματα υδροδότησης.

«Με τον μηχανολογικό εξοπλισμό και το προσωπικό που υπάρχει δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν από βλάβες σε όλη την έκταση του δήμου», τόνισε ο κ. Μπαρτζώκας.

Η Διοίκηση της επιχείρησης σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών επέλεξε για δέκα απομακρυσμένα χωριά να αντιμετωπίζονται οι βλάβες από τους προέδρους μέσω της πάγιας προκαταβολής.

Τόσο ο κ. Μπαρτζώκας όσο και ο κ. Βάββας, απαντώντας στον επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών» τόνισαν ότι η διαδικασία αυτή είναι απολύτως νόμιμη καθώς προβλέπεται η κάλυψη των δαπανών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στο δίκτυο ύδρευσης.

Ο αντιπρόεδρος της επιχείρησης Στέφανος Μάντζιος συμπλήρωσε πως από το 2015 μέχρι και το 2019 η ΔΕΥΑΙ κάλυψε πλήθος μικροβλαβών σε Κοινότητες οι οποίες θα πρέπει να ελεγχθούν.

Με αφορμή ερώτημα που έγινε από τον δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Πατσούρα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ ενημέρωσε το σώμα για τις καταγραφές των τηλεφωνικών συνομιλιών που αποκαλύφθηκε πρόσφατα.

Το γεγονός εντοπίστηκε στις αρχές Αυγούστου και ήδη έχει κατατεθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Σε κεντρική μονάδα υπολογιστή διαπιστώθηκε ότι καταγραφόταν όλες οι κλήσεις, εισερχόμενες, εξερχόμενες και εσωτερικές χωρίς κανένας από την διοίκηση ή την διεύθυνση να το γνωρίζει.

Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι υπήρχε δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης.

«Αυτό που οφείλαμε ήταν να καταγγείλουμε το γεγονός στην Αστυνομία. Όταν έρθει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και για ότι προκύψει από την έρευνά της θα ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο», κατέληξε ο κ. Μπαρτζώκας.

Η επισήμανση Μπέγκα

Υπενθυμίζουμε πως η επισήμανση του κ. Μπέγκα στη διάρκεια της δικής του τοποθέτησης, για τα σοβαρά προβλήματα υδροδότησης στο λεκανοπέδιο τους θερινούς μήνες, τα οποία συνεχίζονται με ένταση σε πολλές Τ.Κ. του δήμου Ιωαννιτών, προκάλεσε την απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑΙ κ. Μπαρτζώκα.

Ο κ. Μπέγκας κατηγόρησε τη δημοτική αρχή και τη ΔΕΥΑΙ για τα προβλήματα λειψυδρίας που έχουν παρουσιαστεί όσο και για τον τρόπο με τον οποίο η διοίκηση της επιχείρησης έχει επιλέξει να αντιμετωπίζει τις βλάβες που προκύπτουν στο δίκτυο ύδρευσης.

«Οι γεωτρήσεις που συντηρήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια για να λειτουργούν ως εφεδρικές έχουν εγκαταλειφτεί με δική σας ευθύνης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βοηθήσουν το σύστημα υδροδότησης όταν αυτό παρουσιάζει πρόσθετες ανάγκες», είπε για το θέμα της λειψυδρίας ο κ. Μπέγκας.

«Επιλέξατε να φορτώσετε την ευθύνη αποκατάστασης των βλαβών στους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, λέγοντας τους να κάνουν χρήση της πάγιας προκαταβολής που λαμβάνουν», είπε για το θέμα των βλαβών καλώντας τη ΔΕΥΑΙ να αναλάβει την ευθύνη και τον συντονισμό, όπως θα έπρεπε να έχει κάνει από την πρώτη στιγμή.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος