Σεπ
17

ΑΡΤΑ - «Χαμόγελα» για την παραχώρηση του στρατοπέδου Παπακώστα
Εκτύπωση

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Β. Ψαθά, η μετεγκατάσταση του Διοικητηρίου της Άρτας, μπορεί να γίνει μέσα στην επόμενη τριετία

Ικανοποίηση και… χαμόγελα, επικρατούν στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, μετά την ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου «Παπακώστα» και τη δημιουργία εκεί, του νέου Διοικητηρίου της Άρτας.

Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του Ioannina TV, η Π.Ε. Άρτας, δίνει χρονικό ορίζοντα τριετίας στην καλύτερη και πενταετίας στη χειρότερη περίπτωση για την μετεγκατάσταση του Διοικητηρίου της Άρτας, μετά την θετική εξέλιξη με την οριστικοποίηση της παραχώρησης έκτασης περίπου 12 στρεμμάτων από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας.

Η παραχώρηση οριστικοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας και ανακοινώθηκε επισήμως μετά τις υπογραφές από τους συναρμόδιους υπουργούς Άμυνας και Οικονομικών κ.κ Παναγιωτόπουλο και Σταϊκούρα αντίστοιχα.

Η προσπάθεια ετών, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς για μία οριστική λύση στο μείζον πρόβλημα των κτηριακών εγκαταστάσεων της ΠΕ Άρτας βρήκε τη λύση του και γι’ αυτό εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες προς τον Πρωθυπουργό, τους συναρμόδιους υπουργούς και τον περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, που «μπήκε μπροστά» σε αυτήν την διεκδίκηση.

«Δυστυχώς εκτός από τα γραφειοκρατικά εμπόδια που πάντα υπάρχουν σε τέτοιες υποθέσεις, είχαμε να αντιμετωπίσουμε και την τεράστια αδιαφορία της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κ. Ψαθάς.

Η παραχώρηση διευκρίνισε, αφορά ένα τμήμα του στρατοπέδου και όχι τη συνολική έκταση των 80 περίπου στρεμμάτων. Πρόσθεσε όμως πως υπάρχει η καλή διάθεση, ώστε αν υπάρχουν αντίστοιχα αιτήματα παραχώρησης έκτασης να εξεταστούν με τον ίδιο τρόπο από τα συναρμόδια υπουργεία.

«Υπάρχει διαθέσιμος χώρος και γι το πεδίο βολής του Στρατού, αλλά και για την παραχώρηση σε άλλους φορείς που ίσως ενδιαφέρονται να δώσουν λύση σε παρόμοια κτηριακά και λειτουργικά προβλήματα, όπως αυτά που αντιμετωπίζουμε εμείς, εδώ και χρόνια».

Τέλος, ο κ. Ψαθάς σημείωσε, πως η κατάληξη της υπόθεσης αποτελεί και μία «απάντηση» στις συζητήσεις καφενειακού επιπέδου και χαρακτήρα που γίνονται όλα τα χρόνια στην Άρτα, αναφορικά με τις σχέσεις που έχουν οι αιρετοί με όσους μισθώνουν τα κτήρια στις δημόσιες υπηρεσίες.

«Ήμασταν κι εμείς ένα μέρος του προβλήματος, αφού εδώ και χρόνια ακούγαμε τις ίδιες συζητήσεις σε επίπεδο καφενείου, ότι δεν προχωρά η διαδικασία γιατί τα έχουμε βρει με τους προύχοντες της Άρτας, αυτούς δηλαδή που νοικιάζουν κτήρια στις δημόσιες υπηρεσίες. Οι συζητήσεις αυτές δημιουργούσαν πάντα αρνητικό κλίμα και δηλητηρίαζαν την τοπική κοινωνία», κατέληξε ο κ. Ψαθάς.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος