Σεπ
25

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Προβληματισμός από τους βανδαλισμούς σε σχολεία
Εκτύπωση

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της εκπαιδευτικής κοινότητας των Ιωαννίνων, αλλά και στους αρμόδιους φορείς, από τους βανδαλισμούς που έχουν προκληθεί σε σχολικά κτίρια.
Συγκεκριμένα, ήδη «γκρεμίστηκε» η βαριά σιδερένια πόρτα της εισόδου του Πολυκλαδικού ενώ « γυαλιά καρφιά», έγινε και το κυλικείο του σχολείου.
Η πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας του δήμου Ιωαννιτών προχώρησε σε καταγραφή των ζημιών ενώ ο Διευθυντής της Περιφερειακής Εκπαίδευσης ζητά την συνεργασία όλων και των ίδιων των μαθητών για την προστασία της δημόσιας σχολικής περιουσίας.
Οι καταλήψεις σχολικών κτηρίων παίρνουν μορφή… «χιονοστιβάδας». Σε όλη τη χώρα πολλά σχολεία βρίσκονται σε κατάληψη με αίτημα την καλύτερη οργάνωση και προστασία της σχολικής κοινότητας.
Ο κ. Καμπουράκης αναφέρθηκε στις ζημιές στο 1ο ΕΠΑΛ ενώ τα μηνύματα και για ζημιές σε άλλα σχολεία είναι πολλά.
Ήδη, έχουν ενημερωθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ώστε να αυξηθεί η περιφρούρηση των σχολικών κτηρίων ειδικά τις νυχτερινές ώρες που οι μαθητές εγκαταλείπουν την κατάληψη για να επιστρέψουν την επόμενη μέρα το πρωί.
Ανησυχία εγείρεται και από την διασπορά του ιού. Ενδεικτική είναι η δήλωση του κ. Καμπουράκη: «Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση μια γενιά χωρίς προβληματισμούς
Αλλά στη φάση αυτή με την πανδημία ... Το να σπάσουμε την κανονικότητα ... κινδυνεύει η υγεία όλων μας. Και το τονίζω η ζωή είναι μπροστά για τα νέα παιδιά και τις διεκδικήσεις τους. Η στιγμή αυτή όμως ...είναι κρίσιμη και επικίνδυνη. Πράγματι στο 1ο ΕΠΑΛ έγινε κατάληψη και έγιναν σοβαρές ζημιές. Διερευνάται το θέμα καθώς έριξαν την πόρτα, φθορές στο κυλικείο
Και πολλά άλλα… Το τελευταίο που θέλουμε είναι βανδαλισμοί στα σχολεία. Από το δήμο έγινε καταγραφή των ζημιών. Έχουμε ζητήσει αυξημένη φύλαξη των σχολείων» κατέληξε ευχόμενος να βρουν οι εκκλήσεις του ανταπόκριση.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος