Σεπ
25

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ - Πολλά και υπαρκτά τα προβλήματα στα νοσοκομεία
Εκτύπωση

Τα υπαρκτά προβλήματα που υπάρχουν στο δημόσιο σύστημα υγείας και αναδείχθηκαν από την στιγμή που ξέσπασε η πανδημία, επιχειρούν να αναδείξουν οι νοσοκομειακοί γιατροί σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα, φαίνεται πως η έναρξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας, ίσως νωρίτερα από το αναμενόμενο, σε συνδυασμό με το ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος το διάστημα του καλοκαιριού για να επιλυθούν σημαντικά προβλήματα λειτουργίας και προετοιμασίας, είναι αρνητικές προϋποθέσεις για την αντοχή του συστήματος υγείας της χώρας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποίησαν την Πέμπτη 24ωρη πανελλαδική απεργία, με απόφαση της ΟΕΝΓΕ, στην οποία συμμετείχαν και γιατροί – μέλη της από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου.

Τα προβλήματα έχουν έναν κοινό παρονομαστή, όπως ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΗ Μαργ. Κιτσανού, που είναι η πίεση στο σύστημα υγείας, υπάρχουν όμως από την άλλη, επιμέρους γεωγραφικά χαρακτηριστικά σε κάθε περιφέρεια της χώρας. Έτσι, είπε πως παρότι οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας ανταπεξήλθαν, όπως και η κοινωνία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο πρώτο κύμα της πανδημίας, αυτή εξελίσσεται ραγδαία και με δεδομένο, ότι δεν έγιναν όσα έπρεπε, το καλοκαίρι, η αντοχή του συστήματος ήδη αμφισβητείται.

Ειδικότερη αναφορά έκανε έτσι, στο ΠΓΝΙ, που είναι και το νοσοκομείο αναφοράς στην Ήπειρο για τη νοσηλεία ασθενών με covid -19.

«Ενώ είχαμε συμφωνήσει στο ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν συγκεκριμένα προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου, στην πράξη αυτό δεν έγινε. Είχαμε πει, ότι στα ΤΕΠ θα πρέπει να λειτουργήσει ξεχωριστό ιατρείο για covid για την υποδοχή των ασθενών ή των ύποπτων περιστατικών σε κοντέινερ και όχι σε σκηνές. Αυτές οι παρεμβάσεις έπρεπε ήδη να έχουν δρομολογηθεί. Έγιναν προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, όπως είχαμε ζητήσει και γι’ αυτό δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα, ούτε να είμαστε άδικοι. Το θέμα είναι, ότι ήρθαν οι νεοπροσληφθέντες και ανέλαβαν υπηρεσία σε διάφορες Κλινικές και όχι για την αντιμετώπιση του covid. Είναι τεράστια η ευθύνη και της διοίκησης και των διευθυντών των Κλινικών. Η διοίκηση του ΠΓΝΙ έχει δεσμευτεί, ότι εντός των επόμενων ημερών, αυτό θα αλλάξει και οι νεοπροσληφθέντες θα αναλάβουν κανονικά τα καθήκοντά τους, στους τομείς για τους οποίους προσελήφθησαν και όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη του συστήματος», ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Κιτσανού.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος