Οκτ
20

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ - Τήρηση των μέτρων από τα παιδιά, αποκλίνουν οι έφηβοι
Εκτύπωση

Απαντήσεις και συγκεκριμένες θέσεις για την στάση παιδιών και εφήβων απέναντι στα μέτρα για την μη εξάπλωση του κορωνοϊού, έδωσε χθες ο Πρόεδρος των Παιδιάτρων Ιωαννίνων, Αναστάσιος Σέρμπης, μιλώντας στο Ioannina TV.

 

Ο κ. Σέμπρης, ρωτήθηκε για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την υγεία των παιδιών και την ανησυχία που υπάρχει από πλευράς των γονιών εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων αλλά και της διασποράς στην κοινότητα.

Ανάμεσα στα θέματα που κυριάρχησαν είναι το αντιγριπικό εμβόλιο για το οποίο ο κ. Σέρμπης ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνει στα παιδιά μόνο μετά από σχετική σύσταση του παιδιάτρου και αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι υγείας.

Ο ίδιος ερωτηθείς για τη γενική εικόνα ανέφερε ότι στα ιατρεία δεν υπάρχει συνωστισμός καθώς οι περισσότεροι γονείς απευθύνονται στους γιατρούς για να λάβουν οδηγίες και προσέρχονται σε αυτά όταν το ζητήσει ο γιατρός.

Ο πρόεδρος των Παιδιάτρων Ιωαννίνων υπογράμμισε ότι τα παιδιά τηρούν τους κανόνες και ακολουθούν πιστά αυτά που τους ζητούνται ενώ οι έφηβοι δείχνουν μια απόκλιση χωρίς όμως να σημαίνει ότι δεν εφαρμόζουν τα μέτρα.

«Τα παιδιά προσέχουν και τηρούν τα μέτρα, ειδικά αυτά της σχολικής και προσχολικής ηλικίας. Άλλωστε τα μικρά παιδιά είναι μιμητικά. Οι έφηβοι φαίνεται να έχουν μια δυσκολία αλλά αυτό δεν αφορά το σύνολο των εφήβων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των Παιδιάτρων Ιωαννίνων, κ. Αναστάσιος Σέρμπης, που ανέφερε ότι σύμφωνα με τα επιστημονικά στοιχεία τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης.

«Τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν αυτό, ότι δηλαδή τα σχολεία δεν είναι εστίες υπερμετάδοσης. Σε κάθε περίπτωση ζυγίζουμε τα θετικά και τα αρνητικά. Γενικά, δεν είναι εύκολο να αποφασίσει η πολιτεία να κλείσει τα σχολεία, γιατί το κόστος στην εκπαίδευση και τη ψυχολογία των παιδιών είναι μεγάλο. Ωστόσο, θα πρέπει να τηρούνται σχολαστικά όλα τα μέτρα και τα πρωτόκολλα και να εφαρμόζονται από όλους», είπε, ξεκαθαρίζοντας το «θόλο τοπίο» και τα ερωτηματικά που υπάρχουν ειδικά για περιοχές που είναι σε lock down αλλά οι σχολικές δομές είναι σε λειτουργία όπως η Κοζάνη.

Επίσης, μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί με παιδιά που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε σχολείο ή φροντιστήριο ή σε χώρο άθλησης. Ο κ. Σέρμπης ανέφερε τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ είναι ξεκάθαρα.

«Το παιδί που μπορεί να ήταν στον ίδιο χώρο ή να είχε επαφή όχι άμεση και έχει τεθεί σε καραντίνα το τμήμα, είτε μένει σπίτι και επιστρέφει μόλις ολοκληρωθεί ο χρόνος, είτε κάνει τεστ-που έχει κόστος, και επιστρέφει άμεσα στις δραστηριότητές του. Ξέρω, είναι δύσκολο να κρατήσεις ένα παιδί στο σπίτι και επίσης δύσκολο να πληρώσει ο γονιός το τεστ αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την κατάσταση των νοσοκομείων και ειδικά του ΠΓΝΙ, υποστήριξε ότι «τα πράγματα είναι δύσκολα και θα πρέπει να δράσουμε όλοι από κοινού. Ήδη έχουμε ξεφύγει αλλά δεν είναι αργά να δράσουμε τηρώντας όλοι μέτρα και αποστάσεις. Είμαστε ακόμη στον Οκτώβριο τι θα γίνει τους επόμενους μήνες;» κατέληξε ο κ. Σέρμπης καλώντας μας όλους να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των επιστημόνων.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος