Οκτ
20

ΒΙΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Ανησυχία ακόμη και στο… άκουσμα ενός lockdown!
Εκτύπωση

Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει μεταξύ των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, καθώς όλοι όσοι δραστηριοποιούνται εκεί, προβληματίζονται ακόμη και στο… άκουσμα ενός πιθανού lockdown!

 

Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του Ioannina TV, η πιθανότητα να προκύψει κάποιο θετικό κρούσμα σε οποιαδήποτε επιχείρηση είναι κάτι που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κάποιες επιχειρήσεις μπορούν να την αντιμετωπίσουν, για μονάδες όμως που απασχολούν δεκάδες εργαζόμενους, ένα τέτοιο σενάριο, είναι εφιαλτικό.

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στη ΒΙΠΕ, Λευτέρης Αραμπατζής, και μόνον η ιδέα, ότι μπορεί να προκύψει κρούσμα σε κάποιο εργοστάσιο, που ίσως οδηγήσει σε διασπορά εντός της επιχείρησης αλλά και στην καλύτερη περίπτωση, να χρειαστεί να μπει λουκέτο για κάποιες ημέρες, είναι ένας εφιάλτης καθημερινός πλέον για τους επιχειρηματίες.

«Ακόμη και το ενδεχόμενο ενός αντίστοιχου lockdown με αυτό του Μαρτίου, μπορεί να αντιμετωπιστεί διαφορετικά από τον τρόπο αντιμετώπισης ενός θετικού κρούσματος σε μία επιχείρηση, η οποία θα πρέπει να βάλει λουκέτο. Η ζημία σε μία τέτοια περίπτωση είναι πολλαπλάσια αλλά είναι κάτι που όλοι το σκέφτονται, όλοι προσέχουν και απεύχονται να συμβεί», σημείωσε.

Αρκετά προβλήματα…

Παράλληλα, η υγειονομική κρίση, αναπόφευκτα επηρέασε και την πορεία αντιμετώπισης των άλλων μεγάλων ή και καθημερινών ζητημάτων στη ΒΙΠΕ, αν και τα προβλήματα της καθημερινότητας, όπως ανέφερε ο κ. Αραμπατζής, βρίσκουν πιο εύκολα πλέον τη λύση τους, έστω και με μικρή καθυστέρηση.

Για τα μεγάλα ζητήματα των υποδομών όμως, όπως είναι το δίκτυο ηλεκτροδότησης της ΒΙΠΕ, που είναι κορεσμένο και είναι αδύνατο να «σηκώσει» περισσότερες χρήσεις από τις υφιστάμενες, η πανδημία οδήγησε σχεδόν σε τέλμα τις όποιες συζητήσεις.

Το μεγάλο ζήτημα φυσικά που απασχολεί τη ΒΙΠΕ είναι η επέκταση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά αλλά σε ένα πρώτο επίπεδο η επέκταση της τουλάχιστον μέχρι τα όρια της ΒΙΠΕ.

«Εμείς παρακολουθούμε την υπόθεση και τις συζητήσεις, με ιδιαίτερη αγωνία γιατί θεωρούμε, ότι η σύνδεση της Ιόνιας Οδού, είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της ΒΙΠΕ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αραμπατζής.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος