Οκτ
21

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Παράσταση διαμαρτυρίας για ελλείψεις σε εργασιακούς χώρους
Εκτύπωση

Για σοβαρές ελλείψεις στη διαχείριση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε πολλούς εργασιακούς χώρους της περιοχής, κάνουν λόγο στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, καταγγέλλοντας τον τρόπο με τον οποίο η εργοδοσία επιχειρεί να συγκαλύψει ευθύνες της, σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού.

Το πρωί της Τρίτης, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το διοικητήριο της περιφέρειας, εκφράζοντας την αντίθεσή του, στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται την κατάσταση οι υγειονομικά υπεύθυνοι των επιχειρήσεων, όπου και αν αυτοί υπάρχουν ως ιατροί εργασίας, καθώς επίσης οι υγειονομικοί φορείς της περιοχής, ο ΕΟΔΥ, η περιφέρεια Ηπείρου και ο δήμος Ιωαννιτών.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΚΙ Νίκος Έξαρχος έκανε λόγο για μία κατάσταση τρομοκρατίας σε πολλές επιχειρήσεις της περιοχής, όπου υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα, αλλά οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δεν έχουν ενημερωθεί για το τι συμβαίνει, ούτε και έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας για την δική τους υγεία.

«Έχουμε συγκεκριμένα παραδείγματα σε πολλές επιχειρήσεις της περιοχής, όπου ακολουθείται μία τακτική σιωπής και τρομοκρατίας των εργαζομένων, ακόμη και εκείνων που έχουν νοσήσει, να μη λένε, ότι έχουν κορωνοϊό. Ζητούμε από κάθε επιχείρηση να αναλάβει τις ευθύνες της, από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας να ασκήσει τον προβλεπόμενο έλεγχο, από τον ΕΟΔΥ, την περιφέρεια και τον δήμο Ιωαννιτών, να αναλάβουν τις δικές του ευθύνες», σημείωσε ο κ. Έξαρχος. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι δηλώσεις της δημοτικής συμβούλου στον δήμο Ιωαννιτών με τη Λαϊκή Συσπείρωση Ολ. Τσουμάνη.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος