Οκτ
27

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ - Ξεκινούν, αλλά με τους καταναλωτές… συγκρατημένους
Εκτύπωση

Με αυξημένη… επιφύλαξη, λόγω της πανδημίας και των μέτρων που λαμβάνονται από την πολιτεία, οι καταναλωτές, αναμένουν την έναρξη των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων.

 

Όπως είναι γνωστό, η κατάσταση με την πανδημία προκαλεί ανησυχία σε όλους καθώς κανείς δεν γνωρίζει πως θα συνεχιστεί η κατάσταση και όλοι είναι επιφυλακτικοί.

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις είναι μια ευκαιρία για να γίνουν αγορές και να τονωθεί συνολικά ο εμπορικός κόσμος που παρακολουθεί την καθοδική πορεία στα έσοδα του ενώ τα έξοδα παραμένουν.

Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου ξεκινούν ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις και θα είναι ανοιχτά σούπερ μάρκετ και μαγαζιά. Μάλιστα, επειδή η 1η Νοεμβρίου είναι Κυριακή, τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να λειτουργήσουν την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή την 1η Νοεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 18:00.

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες, δηλαδή, μέχρι τις 14 Νοεμβρίου.

Ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Γιώργος Νταλαμάγκας, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι υπέρ οι έμποροι στις ενδιάμεσες εκπτώσεις αλλά εξαιτίας της όλης κατάστασης μπορεί να αποτελέσουν «τονωτική ένεση» για τα καταστήματα. Η αγορά την ερχόμενη Κυριακή θα είναι ανοικτή και αν οι καταναλωτές δεν μείνουν στο σπίτι μπορεί να είναι μια μικρή ευκαιρία ανάκαμψης των ταμείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Στο μεταξύ, απογοητευτικά είναι τα στοιχεία για τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων ενώ σύμφωνα με έρευνα της ΕΣΕΕ οκτώ στις δέκα εμπορικές επιχειρήσεις (81%) πραγματοποίησαν χαμηλότερες πωλήσεις κατά τη διάρκεια της θερινής εκπτωτικής περιόδου σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος