Οκτ
30

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» - Μη ρεαλιστική η πρόταση της 6ης ΥΠΕ, για τους εργαζόμενους
Εκτύπωση

Την άποψη πως η πρόταση της 6ης ΥΠΕ για τον τρόπο που το νοσοκομείο «Χατζηκώστα», μπορεί να συνδράμει στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με την «μετατροπή» της Παθολογικής Κλινικής σε κλινική covid, εκφράζει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Ιδρύματος.

 

Όπως ωστόσο αναφέρουν τα μέλη του Συλλόγου, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει διάθεση για να συνδράμουν στο μέτρο του δυνατού το Νοσοκομείο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά ακριβώς το αντίθετο, αρκεί να τηρούνται τα στοιχειώδη μέτρα για την πρόληψη και ασφάλεια του προσωπικού.

Σε δηλώσεις που έκαναν ο πρόεδρος του Συλλόγου Κων. Καλαμπόκας και ο Γ. Γεωργάρας, μέλος του Δ.Σ χαρακτήρισαν μη ρεαλιστική την πρόταση της 6ης ΥΠΕ, σε αντίθεση με την πρόταση των εργαζομένων που είναι η ανάπτυξη τμημάτων νοσηλείας ασθενών covid στο Πολυδύναμο.

Για να γίνει όμως αυτό όπως σημείωσαν θα πρέπει να καλυφθούν οι κενές θέσεις στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και κυρίως στις ειδικότητες παθολόγων, πνευμονολόγων, εκφράζοντας ενστάσεις για την φημολογούμενη διάθεση ιατρικού προσωπικού από τις ΤΟΜΥ για τη λειτουργία των μονάδων covid στο Χατζηκώστα.

Επίσης όπως ανέφερε ο κ. Καλαμπόκας δεν έχουν γίνει οι κατάλληλες προμήθειες των απαραίτητων υποδομών, ενώ μόλις χθες το νοσοκομείο προμηθεύτηκε έναν αριθμό χιλίων rapid test, ώστε να υπάρχει δυνατότητα άμεσης λήψης δείγματος και απάντησης και να κερδίζεται ο απαιτούμενος χρόνος, απαραίτητος για την αντιμετώπιση κάθε κρίσιμου περιστατικού.

«Θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένο οι αρμόδιοι και ο καθένας ανάλογα με τις αρμοδιότητες τους, να ανταποκριθούν στις περιστάσεις των καιρών. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν με όλες τους τις δυνάμεις και στην αντιμετώπιση των ασθενών με covid-19», ανέφερε ο κ. Καλαμπόκας.

Τέλος τη συμπαράσταση του Ν.Τ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ στα αιτήματα των εργαζομένων και την αποδοχή των ενστάσεων και επιφυλάξεων που εκφράζουν, μετέφερε ο Αντώνης Μαυράκος, μέλος του Δ.Σ. του τοπικού Τμήματος.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος