Απρ
20

Περιφερειακή... στήριξη στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Εκτύπωση

 

Κοντά στο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και τη διεύθυνση του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» βρέθηκε χθες το πρωί ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, με την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της πόλης.


Με αφορμή τις γιορτινές ημέρες ο κ. Καχριμάνης αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό και τα στελέχη του νοσοκομείου, εκφράζοντας παράλληλα την έμπρακτη στήριξη της περιφερειακής αρχής στις προσπάθειες του νοσοκομείου για την περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Ο κ. Καχριμάνης συναντήθηκε με τον Διοικητή Θωμά Μεσσήνη, τον Υποδιοικητή Φώτη Βάββα, τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Μιχάλη Παππά και την προϊσταμένη των Διοικητικών Υπηρεσιών Κική Κωστή, από τους οποίους ενημερώθηκε για το έργο που επιτελείται.
«Στηρίζουμε το νοσοκομείο “Γ. Χατζηκώστα”. Παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και είναι πολύ χρήσιμο για την περιοχή». υπογράμμισε ο κ. Καχριμάνης, συμπληρώνοντας: «παρακολουθούμε την προσπάθεια του Διοικητικού Συμβουλίου να ανταπεξέλθει στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Η Περιφέρεια είναι πρόθυμη για συνεργασία με το Νοσοκομείο, σε ότι μας ζητηθεί», υπογράμμισε, χαρακτηρίζοντας λάθος το δημοσίευμα που αναφέρονταν στη λειτουργία του Νοσοκομείου, αλλά και «λάθος την πληροφόρηση» που παρέχεται στο Υπουργείο.
Από την πλευρά τους τόσο ο διοικητής του νοσοκομείου Θωμάς Μεσσήνης, όσο και ο υποδιοικητής Φώτης Βάββας ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Ηπείρου προσωπικά και σύσσωμη την περιφερειακή αρχή για την στήριξή τους. Όπως σημείωσε ο κ. Μεσσήνης. όσα ακούγονται και γράφονται για το νοσοκομείο δεν έχουν υπόσταση, και υπογράμμισε πως τα οικονομικά του νοσοκομείου είναι «ανοιχτό βιβλίο» και μπορούν να ελεχθούν από όσους το επιθυμούν.
Ο κ. Βάββας εξήρε τη συνεργασία του νοσοκομείου με την Περιφέρεια Ηπείρου για ζητήματα πρωτοβάθμιας υγείας, όπως τα κέντρα υγείας. Όπως τόνισε, ζητούμενο είναι η προάσπιση του νοσοκομείου και του προσωπικού του, από όλα όσα αναληθή βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής
Τα αρδευτικά έργα στο σύνολο της Περιφέρειας Ηπείρου και η μελέτη αποχέτευσης της παράκτιας ζώνης Πλαταριάς – Συβότων – Πέρδικας «κυριάρχησαν» στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου.
Σύμφωνα με Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, παρά τα προβλήματα που καθημερινή εντοπίζονται, «η μηχανή παίρνει σιγά σιγά μπροστά», για την αντιμετώπιση των καθημερινών ζητημάτων και την διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών.
Ως προς τη μελέτη αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού σε Πλαταριά – Σύβοτα κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αναδείχθηκε ανάδοχος. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν δέκα εταιρίες και ανάδοχος αναδείχτηκε η ΑΤΕ ΩΜΕΓΑ. Η μελέτη είναι ενταγμένη στο ΕΣΠΑ και υλοποιείται σε συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου (Π.Ε.Θεσπρωτία) και Δήμου Ηγουμενίτσας. Για τις περαιτέρω διαδικασίες και ενέργειες που θα απαιτηθούν για την προώθηση του έργου θα ακολουθήσουν συναντήσεις του Περιφερειάρχη με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και των άλλων εμπλεκομένων φορέων.
Ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε ακόμη στα αρδευτικά έργα, υπογραμμίζοντας πως την επιτροπή απασχόλησαν τα επείγοντα ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα, για να προλάβουν την αρδευτική περίοδο. Για τη διενέργεια των διαγωνισμών, ο κ. Καχριμάνης ενημέρωσε ήδη τις εργοληπτικές οργανώσεις της Ηπείρου, όπως είχε δεσμευτεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ειδικότερα, με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκαν:
1. Ο διαγωνισμός μεταξύ περιορισμένου αριθμού εργοληπτικών επιχειρήσεων του έργου: «Επισκευή Αντλιοστασίων ΤΟΕΒ Πεδιάδας Παραμυθιάς» προϋπολογισμού 100.000 ευρώ με Φ.Π.Α..
2. Η διενέργεια πρόχειρων διαγωνισμών για τα έργα:
Α. Επισκευή καταθλιπτικού αγωγού Α4 Ροδοτοπίου, με προϋπολογισμό 32.000 ευρώ.
Β. Αποκατάσταση αρδευτικού Λίθινου, με προϋπολογισμό 30.000 ευρώ.
Γ. Αποκατάσταση βλαβών Αντλιοστασίου Αο Παντάνασσας, με προϋπολογισμό 50.000 ευρώ.
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΖΟΥ

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος