Απρ
21

«Η ΔΩΔΩΝΗ δικαιούται ένα καλύτερο μέλλον»
Εκτύπωση

Μέσα σε δύο ημέρες από την Τετάρτη 27 Απριλίου μέχρι την Παρασκευή 29 του μήνα, οι ενδιαφερόμενοι αλλά και η κοινή γνώμη θα πληροφορηθούν τις αποφάσεις της Αγροτικής που αφορούν στο μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ και στο νέο ιδιοκτησιακό της καθεστώς.
Την Τετάρτη πραγματοποιείται η γενική συνέλευση των μετόχων της γαλακτοβιομηχανίας και δύο ημέρες μετά η γενική συνέλευση των μετόχων της ΑΤΕ με τον διοικητή κ. Πανταλάκη να έχει ήδη δηλώσει, ότι η ΔΩΔΩΝΗ πρόκειται να πουληθεί. Περισσότερες λεπτομέρειες ωστόσο για τον τρόπο, κυρίως όμως για το τίμημα της πώλησης δεν υπάρχουν σε επίσημο επίπεδο, όπως τουλάχιστον διαβεβαιώνει και ο διευθύνων σύμβουλος της γαλακτοβιομηχανίας Λευτέρης Κόντος.
Σε δηλώσεις του ο κ. Κόντος ανέφερε πως στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της εταιρείας την Μ. Τρίτη διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων, κυρίως όμως η αγωνία για τις ανακοινώσεις που θα γίνουν μετά τη γενική συνέλευση των μετόχων της ΑΤΕ και οι οποίες θα αφορούν τη ΔΩΔΩΝΗ.
Όπως ο ίδιος σημείωσε, όλοι περιμένουν τις εξελίξεις, όμως οι αποφάσεις θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να διασφαλίζουν το μέλλον των Ηπειρωτών παραγωγών.
«Εκείνο που κυκλοφορεί είναι ότι η ΑΤΕ θα ανακοινώσει την πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ. Ως Γιαννιώτες αν υπάρξει περίπτωση ότι η ΔΩΔΩΝΗ κλείνει, τότε θα πρέπει να αντιδράσουμε βίαια, όμως μέχρι τώρα δεν έχω ούτε ενδείξεις για κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, θα είμαι χαρούμενος εάν διασφαλιστεί η συνέχιση της δραστηριότητας των παραγωγών της Ηπείρου που είναι οι μόνοι που παράγουν και για τους οποίους κανείς δεν δικαιούται να πει το παραμικρό», σημείωσε αρχικά ο κ. Κόντος.
Ποιος πληρώνει το τίμημα
Με το ύψος του τιμήματος να είναι άγνωστο μέχρι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις για το ποιος ή ποιοι θα είναι αυτοί που θα ενδιαφερθούν πραγματικά. Εικασίες όμως υπάρχουν και γίνονται και για μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες ξένων συμφερόντων αλλά και για ελληνικές.
Ο κ. Κόντος πάντως τόνισε πως από την στιγμή που η ΔΩΔΩΝΗ πωλείται, θα περίμενε να εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την εξαγορά της από ντόπιους παράγοντες.
«Εγώ είμαι προσωπικά υπέρ αυτής της λύσης. Γιατί να μην την πάρουν οι ντόπιοι αφού πωλείται; Λεφτά, για την ΔΩΔΩΝΗ, υπάρχουν ακόμη και στην κρίση. Οι άνθρωποι που θα πείσουν αυτούς που πρέπει να βάλουν τα λεφτά υπάρχουν; Η ΔΩΔΩΝΗ δικαιούται και είμαι σίγουρος ότι θα έχει ένα καλύτερο μέλλον», σημείωσε.
Έπιασε δουλειά ο Χρ. Σταθόπουλος
Μπορεί το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΔΩΔΩΝΗΣ να μονοπωλεί το ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή ενόψει των επικείμενων εξελίξεων, ωστόσο η εταιρεία συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά και εδώ και 2,5 περίπου μήνες έχει στο δυναμικό της τον Χρήστο Σταθόπουλο, έναν οικονομικό σύμβουλο με τεράστια εμπειρία στην ελληνική και διεθνή αγορά.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΩΔΩΝΗΣ χαρακτήρισε «τύχη αγαθή» την παρουσία του κ. Σταθόπουλου στην εταιρεία, όπως όμως και «αθλιότητες» δημοσιεύματα του τοπικού τύπου που αφήνουν αιχμές για την επιλογή του κ. Σταθόπουλου.
Από την πλευρά του ο κ. Σταθόπουλος παραδέχθηκε πως η κατάσταση στα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας είναι καλύτερη από αυτή που ο ίδιος περίμενε να βρει, προσθέτοντας πως οι προοπτικές για την γαλακτοβιομηχανία είναι εξαιρετικές και δεν απαιτούνται παρά ελάχιστες κινήσεις για να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την εικόνα της εταιρείας.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος