Απρ
21

ΓΥΜΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
Εκτύπωση

ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ… ΒΕΝΖΙΝΗ
Τελικά μπορεί το Πάσχα να έχει καλό καιρό και οι κάτοικοι της χώρας να ψήσουν τον οβελία με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες, αλλά εμείς πρέπει να «κρατήσουμε» τις επιφυλάξεις μας για το αν θα προχωρήσουν σε μετακινήσεις με τα αυτοκίνητά τους.
Και αυτό γιατί η αμόλυβδη στα περισσότερα πρατήρια του εθνικού οδικού δικτύου έχει ξεπεράσει το 1,70 ευρώ το λίτρο και μόνο οι… τολμηροί θα αποφασίσουν να «φουλάρουν» τα αυτοκίνητά τους και να ταξιδέψουν προς κάποια άλλη πόλη. Τα πράγματα δε είναι πολύ απλά για να αποδειχθεί του λόγου (της γραφής) το αληθές.
Για να γεμίσει κανείς ένα ρεζερβουάρ που χωρά 65 λίτρα καύσιμο χρειάζεται (εφόσον είχε μέσα έστω και λίγα λίτρα βενζίνης), περίπου 100 ευρώ! Και αν ολόκληρο το τριήμερο κάνει περισσότερα από 900 χιλιόμετρα τότε είναι βέβαιο πως θα χρειαστεί άλλο ένα… ρεζερβουάρ!
Άρα θεωρούμε πως λίγοι θα αποφασίσουν να μετακινηθούν τουλάχιστον μακριά από τις πόλεις, γιατί προς τα περίχωρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης ή ακόμη και όλων των άλλων μεγάλων πόλεων σίγουρα θα είναι χιλιάδες αυτοί που θα ταξιδέψουν, κάνοντας φυσικά οικονομία!
(Β.Λ.)

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ… ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ
Το «σλόγκαν» του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή θυμηθήκαμε όταν διαβάσαμε δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων σύμφωνα με τα οποία οι πασχαλινές διακοπές των μελών του υπουργικού συμβουλίου πρέπει να είναι ολιγοήμερες και γεμάτες… περίσκεψη.
Το σύνθημα μάλιστα αναμένεται να δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ο οποίος έχει δώσει εντολή προς όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να αποφευχθούν οι προκλήσεις, μέρες που είναι και να επιδιωχθεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέγγιση με τον κόσμο, που περνάει δύσκολες στιγμές.
Ελπίδα του Πρωθυπουργού είναι πως οι στενοί του συνεργάτες θα αποφύγουν τους κοσμοπολίτικους προορισμούς και μάλιστα… δια ροπάλου, αφού ακόμη θυμούνται ότι επί κυβερνήσεων ΝΔ, υπήρχαν υπουργοί που προκαλούσαν αλγεινή εντύπωση με την παρουσία τους σε διάφορους προορισμούς όπως για παράδειγμα η Μύκονος. Μένει να αποδειχθεί στην πράξη, πάντως, κατά πόσο αυτό το «σεμνά και ταπεινά» θα εφαρμοσθεί στην πράξη αυτή τη φορά, καθώς η προσωπική μας εκτίμηση είναι πως κάποιοι σίγουρα θα παρεκκλίνουν των οδηγιών του Πρωθυπουργού.
(Β.Λ.)

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος