Απρ
22

Βελτιωμένα τα οικονομικά στοιχεία της ΔΩΔΩΝΗΣ
Εκτύπωση

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αντιστέκεται στην κρίση η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, κάτι που αποδεικνύεται και από τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2011.
Αν και το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι έντονες οι συζητήσεις και οι φήμες για πώληση της εταιρείας, φαίνεται πως η κερδοφόρα της πορεία συνεχίζεται και μάλιστα σε μία οικονομική συγκυρία ιδιαίτερα δύσκολη για όλους τους επαγγελματικούς κλάδους.
Υπενθυμίζουμε πως σε ρεπορτάζ του «Α» χθες όπου φιλοξενήθηκαν δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου Λευτέρη Κόντου και του νέου οικονομικού συμβούλου Χρήστου Σταθόπουλου, τονίστηκε πως οι προοπτικές για τη ΔΩΔΩΝΗ είναι εξαιρετικές γι’ αυτό και η βιομηχανία παραμένει στην κορυφή της αγοράς.
Οι δηλώσεις αυτές επιβεβαιώνονται και από τα στοιχεία που σήμερα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν το πρώτο τρίμηνο του 2011, ένα τρίμηνο βελτιωμένο συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους.
Βελτιωμένη παράλληλα εμφανίζεται και η ρευστότητα της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ.
Πιο συγκεκριμένα, τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανέρχονται στα 2,3 εκ. € έναντι 1,2 εκ € το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010 σημειώνοντας αύξηση 21%.
Η ρευστότητα της εταιρίας εμφανίζεται βελτιωμένη με υπόλοιπα των απαιτήσεων από πελάτες μειωμένα κατά 4,3 εκ € συγκριτικά με το κλείσιμο του ισολογισμού της 31.12.2010, ενώ ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός μειώθηκε στα 22,7 εκ € από 26,98 εκ € στις 31.12.2010 ήτοι μείωση κατά 4,3 εκ € σε απόλυτα ποσά και 18,8 % σε ποσοστό.
Οι πωλήσεις της εταιρίας παρουσιάζονται μειωμένες κατά 1,9 εκ. € λόγω της μείωσης της κατανάλωσης στον κλάδο των τροφίμων πανελλαδικά, αλλά και της αυστηρής πιστωτικής πολιτικής που ακολούθησε η Διοίκηση της εταιρίας με το ξεκίνημα της τρέχουσας χρήσης.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΟΥΠΑΣ

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος