Ιουν
08

Αποφάσεις που εξυπηρετούν τις «πελατειακές σχέσεις»
Εκτύπωση

Την εκτίμηση, πως η απόφαση του Υπουργείου Υγείας να συμπεριλάβει σε σχετική τροπολογία την πρόβλεψη και παροχή δυνατότητας σε γιατρούς του ΕΣΥ να λειτουργούν ιδιωτικά ιατρεία, είναι αποπροσανατολιστική προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πανεπιστημιακοί γιατροί, που κάνουν το ίδιο εδώ και χρόνια, εκφράζουν τα μέλη της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου.
Η σχετική τροπολογία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΙΝΗ Δ. Νικολόπουλο συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις και αποτελεί σκάνδαλο, αφού ο πραγματικός στόχος είναι να νομιμοποιηθούν τα ιατρεία των Πανεπιστημιακών.
«Στηρίζει τις πελατειακές σχέσεις ορισμένων ομάδων που αποτελούν τα στηρίγματα της κυβερνητικής πολιτικής. Η νομιμοποίηση των ιδιωτικών ιατρείων είναι ο προθάλαμος για τη νόμιμη μίζα, ενώ είναι πρόσχημα το ότι συμπεριλαμβάνει τους γιατρούς του ΕΣΥ σε αυτή τη δυνατότητα, αφού όσοι θέλουν σήμερα μπορούν να κάνουν ιδιωτικά ιατρεία στο νοσοκομείο», τόνισε ο κ. Νικολόπουλος.
Παράλληλα, επισήμανε πως ο υπουργός κ. Λοβέρδος και η κυβέρνηση αποδεικνύουν την αντιδημοκρατική τους νοοτροπία και λογική, συμπεριλαμβάνοντας τέτοιου είδους τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια.
«Σε ένα τέτοιο νομοσχέδιο πέρασε την τροπολογία για την νομιμοποίηση των ιδιωτικών ιατρείων των πανεπιστημιακών, ενώ στο εξής οι χρονίως πάσχοντες, όπως τα ΑμεΑ, θα πληρώνουν τα νοσήλια από την παρακράτηση που θα γίνεται στη σύνταξή τους», κατέληξε.
Νέες κινητοποιήσεις
Κοινή σύσκεψη στο μεταξύ των Δ.Σ των Σωματείων Εργαζομένων στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Ηπείρου, Κέρκυρας και Λευκάδας πραγματοποιείται σήμερα στις 10 το πρωί στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου με στόχο τη λήψη κοινών αποφάσεων και το συντονισμό των δράσεων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΠΠΓΝΙ Ι. Γάγα η κυβέρνηση με την δεύτερη γενικευμένη επίθεση, βάλλει κατά των δικαιωμάτων των ασθενών και των εργαζομένων, κάτι που συνεπάγεται αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος