Ιουν
08

Έντονες αντιδράσεις για την κατάργηση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας
Εκτύπωση

Την αντίδρασή τους στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την κατάργηση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, ανάμεσα στους 75 δημόσιους φορείς που θα καταργηθούν το επόμενο διάστημα, εκφράζουν τα μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.
Οι φοιτητικές εστίες Δομπόλης ανήκουν στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, γεγονός που κινητοποίησε τα μέλη του ΜΑΣ που διεκδικούν δωρεάν σίτιση, στέγαση και αναλώσιμα για όλους τους φοιτητές.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες τα μέλη του ΜΑΣ κατήγγειλαν την κυβερνητική πολιτική που πλήττει τις λαϊκές οικογένειες μέσα από την ακρίβεια και την ανεργία.
Σύμφωνα με την Αναστασία Τσακαλόζου όλο το προηγούμενο διάστημα τα μέλη του ΜΑΣ έδωσαν μάχες σε κάθε χώρο για τις σπουδές, την εργασία της νεολαίας. Μέσα από αυτούς τους αγώνες είχαν προειδοποιήσει ότι θα έρθουν δύσκολες μέρες, ότι η κρίση χρησιμοποιείται ως αφορμή απέναντι στο λαό και τα παιδιά του και πως με πρόσχημα αυτήν θα συγχωνευθούν τμήματα σχολών και θα κλείσουν εστίες, συμπλήρωσε.
Μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα, το μέλος του ΜΑΣ Αλέξανδρος Τσιούρας κάλεσε τους φοιτητές και σπουδαστές των Ιωαννίνων να συσπειρωθούν στους συλλόγους τους και όλοι μαζί με το ταξικό κίνημα να εναντιωθούν στην πολιτική των μονοπωλίων, που ξεπουλά την παιδεία.
Ήδη έχει προγραμματιστεί παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στις 10.00 στην εφορία των εστιών Δομπόλης.
Κάλεσμα σε απεργιακό ξεσηκωμό
Το μέλος του ΜΑΣ Χρήστος Βλάχος κάλεσε τους φοιτητές, τους νέους που δέχονται με τον πιο σκληρό τρόπο τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής μέσα από την «μαύρη» εργασία» και την ανεργία, σε γενικό ξεσηκωμό.
«Η νέα γενιά, η νέα βάρδια της εργατικής τάξης ρίχνεται στα «τάρταρα». Θέλουν να  μας «εκπαιδεύσουν» να ζούμε μισή ζωή με μισθούς πείνας και να λέμε και ευχαριστώ. Είναι ψέμα το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι έτσι οι νέοι θα βρίσκουν πιο εύκολα δουλειά. Τα τελευταία χρόνια η «ευελιξία» που επιβλήθηκε δεν οδήγησε σε αύξηση της απασχόλησης, αλλά αντίθετα αυξήθηκε η ανεργία», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Βλάχος κάλεσε τους νέους των Ιωαννίνων σε γενικό ξεσηκωμό και σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ την πρώτη ημέρα κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου.
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΖΟΥ

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος