Ιουν
08

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για την κατεδάφιση καταυλισμών μεταναστών στην Ηγουμενίτσα
Εκτύπωση

Συνέχεια στην προσπάθεια που ξεκίνησε από τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου για απομάκρυνση των καταυλισμών που έχουν στήσει σε διάφορα μέρη κοντά στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας οι εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες, έδωσε και χθες η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας.
Στο πλαίσιο των προσπαθειών αυτών για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, είχαν ξεκινήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες επιχειρήσεις «σκούπα» σε περιοχές του Γραικοχωρίου και του Λαδοχωρίου με απώτερο σκοπό των αστυνομικών δυνάμεων να γκρεμίσουν το επόμενο διάστημα και τον καταυλισμό που έχει στηθεί στο δάσος δίπλα από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Χθες, Τρίτη, αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας απομάκρυναν από ελαιώνα στην περιοχή του Λαδοχωρίου, αλλά και από δασύλλιο στο σημείο που βρίσκεται το ενετικό κάστρο της Ηγουμενίτσας 24 παραπήγματα και αυτοσχέδιες σκηνές, από τέσσερις εγκαταλελειμμένους καταυλισμούς παράνομων μεταναστών.
Παράλληλα οι αστυνομικοί βοήθησαν συνεργεία του Δήμου Ηγουμενίτσας με εργάτες και μηχανήματα να προβούν στον καθαρισμό των περιοχών αυτών, όπου είχαν εγκατασταθεί οι καταυλισμοί και είχαν δημιουργηθεί ανθυγιεινές συνθήκες αλλά και εστίες πρόκλησης πυρκαγιών.
Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο από την Θεσπρωτία οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες λόγω του μεγάλου αριθμού εγκαταλελειμμένων καταυλισμών στα περιαστικά αλσύλλια.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΟΥΠΑΣ

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος