Ιουν
11

Ανάγκη η αντιμετώπιση των προβλημάτων της τοπικής κτηνοτροφίας
Εκτύπωση

Μέχρι το τέλος Ιουνίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ όπου και τυπικά θα οριστικοποιηθεί η παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου της βιομηχανίας.
Αυτό απασχόλησε την χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, όπου μάλιστα παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων.
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μιχάλης Τζίμας τόνισε πως κατά τη διάρκεια της παρουσίας του ζήτησαν να μεταφερθεί στη γενική συνέλευση αλλά και στο νέο διοικητικό συμβούλιο η ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της τοπικής κτηνοτροφίας.
«Το νέο διοικητικό συμβούλιο να ξέρει πως πρέπει να λύσει αυτά τα ζητήματα. Δεν θα έρθει και θα τα βρει όλα ρόδινα», υπογράμμισε ο κ. Τζίμας.
Οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν ακόμη να μην κινηθούν διαδικασίες αλλαγής του καταστατικού της γαλακτοβιομηχανίας και να διατηρηθεί ο συνεταιριστικός της χαρακτήρας.
Ικανοποίηση για τις κινητοποιήσεις
Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά την κινητοποίηση των κτηνοτροφικών συνεταιρισμών της Ηπείρου και του Σωματείου Εργαζομένων στη γαλακτοβιομηχανία στην Αθήνα.
Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε ολιγόωρος αποκλεισμός του κτιρίου της διοίκησης της ΑΤΕ, ενώ μοιράστηκε γάλα στους συγκεντρωμένους - «αγανακτισμένους» της πλατείας Συντάγματος.
Παράλληλα, έγινε συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων της ΑΤΕ. Σύμφωνα με τον κ. Τζίμα, η ανταπόκριση ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, όπως αυτό φάνηκε και από την παρουσία μελών του ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας.
«Εμείς δώσαμε το στίγμα μας και ελπίζουμε να έφτασε στα αυτιά των υπευθύνων. Αν δεν έφτασε, εμείς συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις», υπογράμμισε.
Αξίζει να σημειωθεί πως την Τρίτη 14 Ιουνίου στις 12.00 είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση των κτηνοτρόφων, των εργαζομένων και των φορέων της Θεσπρωτίας στην αίθουσα «Πάνθεον» του δήμου Ηγουμενίτσας, για την ενημέρωση και τον συντονισμό των επόμενων κινητοποιήσεων.
Εξάλλου, με ανακοίνωσή της η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος τονίζει πως συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, κάτι το οποίο έκανε και στην πράξη καθώς ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής βρέθηκε στη συμβολική κατάληψη της ΑΤΕ που πραγματοποίησαν στην Αθήνα οι κτηνοτρόφοι την Πέμπτη.
Μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της Πανηπειρωτικής αναφέρονται τα εξής:  «Καλούμε την Κυβέρνηση έστω και την ύστατη στιγμή να αναθεωρήσει τη θέση της και να διατηρήσει τον δημόσιο συνεταιριστικό χαρακτήρα της Δωδώνης. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκε κανένας Βουλευτής της Ηπείρου πλην του Βουλευτή Θεσπρωτίας Χρήστου Κατσούρα ο οποίος είχε φιλικό διάλογο με τους κτηνοτρόφους, τους εργαζόμενους; και την Πανηπειρωτική».
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΖΟΥ

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος