Ιουλ
05

Μειοψηφία τα κλειστά καταστήματα
Εκτύπωση

Ανοιχτά παρέμειναν τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα των Ιωαννίνων το περασμένο Σάββατο, παρά την απόφαση της γενικής συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων να παραμείνουν τα καταστήματα κλειστά τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου.
Για μια ακόμη χρονιά η αγορά κινήθηκε με τους δικούς της κανόνες, γεγονός που προβλημάτισε αρκετούς εμπόρους. Το γεγονός αυτό σχολίασε σε δηλώσεις του και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Νταλαμάγκας. Σύμφωνα με τον κ. Νταλαμάγκα, είναι άδικο για τον Εμπορικό Σύλλογο να μην εφαρμόζονται οι αποφάσεις που λαμβάνει, και μάλιστα μέσα από τις γενικές συνελεύσεις. Μάλιστα, κάλεσε τα μέλη του Συλλόγου να συμμετέχουν στις διαδικασίες και να εκφράζουν την άποψή τους, αλλά και να ψηφίζουν με βάση αυτή.
Ο κ. Νταλαμάγκας υπογράμμισε πως η ποιότητα ζωής είναι ζητούμενο για όλους τους εμπόρους, για αυτό και πολλοί θα ήθελαν να μην δουλεύουν και να κλείνουν τα καταστήματά τους τα οκτώ Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου. Όμως, οι οικονομικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν αυτό και πολλοί επαγγελματίες δεν αντέχουν το κόστος να κλείσουν τα μαγαζιά τους ούτε αυτές τις ημέρες.
Δείγμα των επιπτώσεων της κρίσης αποδεικνύονται και οι παρατεταμένες προσφορές από πολλά εμπορικά καταστήματα της πόλης και μάλιστα λίγες ημέρες πριν της θερινές εκπτώσεις. Σύμφωνα με τον κ. Νταλαμάγκα, η έκταση του φαινομένου οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στο γεγονός πως κάτι τέτοιο επιτρέπεται πλέον από σχετική νομοθεσία, κάτι που δεν γινόταν στο παρελθόν.
Όμως, η έκταση του φαινομένου δεν παύει να ανησυχεί καθώς δείχνει την ασφυξία της αγοράς και την ανάγκη για ρευστότητα. Βέβαια, ο κ. Νταλαμάγκας επεσήμανε τους κινδύνους που μπορεί να ελλοχεύουν στις παρατεταμένες προσφορές για το νόμιμο ποσοστό κέρδους σε βάρος των καταναλωτών.
Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου, υπογράμμισε, είναι να οριστούν δύο συγκεκριμένες περίοδο για προσφορές, την άνοιξη και το φθινόπωρο, όπου οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράζουν προϊόντα της τρέχουσας σεζόν σε καλύτερες τιμές, αλλά και οι έμποροι να διαθέτουν μέρος των εμπορευμάτων τους, που φοβούνται ή γνωρίζουν πως δεν θα έχει απήχηση στους ντόπιους καταναλωτές.
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΖΟΥ

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος