Ιουλ
05

Βλέπουν ιδιωτικοποίηση πίσω από την αναδιάρθρωση
Εκτύπωση

Αντιδρά η ιατρική κοινότητα στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των μονάδων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας, με κύρια χαρακτηριστικά την μείωση των κλινών και τις συγχωνεύσεις κλινικών σε πολλές νοσοκομειακές μονάδες, συμπεριλαμβανομένων και της Ηπείρου.
Έντονη είναι η αντίδραση και της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, όπως αυτό διαφάνηκε από τις δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Παναγιώτη Νικολόπουλου, λίγο μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, οι προτάσεις που περιλαμβάνονται είναι μικρότερης κλίμακας από αυτές που αναμένονταν, όμως δεν παύουν να προκαλούν την αντίδραση της νοσοκομειακής κοινότητας, καθώς έχουν στο επίκεντρο το οικονομικό κόστος.
Όπως τόνισε, απώτερος στόχος αποδεικνύεται πως είναι η σταδιακή στροφή των ασθενών προς την ιδιωτικοποίηση της υγείας. Οι κλινικές, με βάση τις προτεινόμενες αλλαγές και το προσωπικό που θα απομείνει, θα λειτουργούν οριακά, σαν να είναι υποστελεχωμένες, υπογράμμισε.
Η εξοικονόμηση 75 εκ. ευρώ, που στοχεύει άμεσα το Υπουργείο Υγείας, θα εξασφαλιστεί από τη μείωση του προσωπικού και κατ’ επέκταση των δομών του δημοσίου, αλλά και από την μετακίνηση του κόστους της περίθαλψης προς τους ασθενείς, συμπλήρωσε.
Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη αντίδρασης των ίδιων των ασθενών στη νέα προωθούμενη πραγματικότητα, καθώς αυτοί θα κληθούν να επωμιστούν το βάρος της περίθαλψής τους, «Είχαμε επισημάνει εδώ και αρκετό καιρό τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στον χώρο της υγείας», συμπλήρωσε.
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΖΟΥ

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος