Ιουλ
07

Χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων για τα άδεια ταμεία
Εκτύπωση

Για προσπάθεια της πρώην δημοτικής αρχής και νυν μείζονος αντιπολίτευσης, να κάνει το μαύρο-άσπρο, και να αποποιηθεί των ευθυνών της, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή, απαντώντας με τη σειρά της στην ανακοίνωση της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας».
Ακόμη, η δημοτική αρχή μαζί με την ανακοίνωση, επισυνάπτει και την έκθεση των ορκωτών λογιστών, προκειμένου, όπως ισχυρίζεται να αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία, το αληθές των ισχυρισμών της για την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έφερε το Δήμο Ιωαννιτών, η δημοτική αρχή Γκόντα.
«Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Γκόντας δεν αμφισβήτησε –και πως θα μπορούσε άλλωστε- κανένα από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση των ορκωτών ελεγκτών και αφορούν στην οικονομική κατάσταση του Δήμου.
Με την ανακοίνωση ωστόσο της παράταξής του, επιχειρείται για μία ακόμη φορά να παρουσιαστεί το μαύρο- άσπρο, τακτική άλλωστε γνώριμη στον κ. Γκόντα και κατά τα χρόνια της δημαρχίας του.
Το γεγονός ότι αρνείται να δει την οικονομική κατάσταση που δημιούργησε δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του. Αντιθέτως τον φέρνει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση.
Τα χρέη που άφησε στο Δήμο ανέρχονται στα 55,3 εκατομμύρια ευρώ. Δεν πρόκειται πια για υπολογισμούς της σημερινής δημοτικής αρχής, αλλά για τα επίσημα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση των ορκωτών ελεγκτών.
Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται φυσικά οι οφειλές των δημοτικών επιχειρήσεων, οι οποίες στο σύνολό τους ξεπερνούν τα τριάντα εκατομμύρια ευρώ.
Ο κ. Γκόντας αρνείται να αποδεχθεί τις οφειλές που δημιούργησε. Εξακολουθεί να πιστεύει ότι δεν άφησε χρέη.
Θα είχε πράγματι μεγάλο ενδιαφέρον να πληροφορηθεί την γνώμη που έχουν οι κάτοικοι στα Καρδαμίτσια, στο Νεοχωρόπουλο, στα Μάρμαρα, που αναμένουν να πληρωθούν τις ρυμοτομίες.
Την άποψη που έχει ο Σύλλογος Εργοληπτών. Την εικόνα που έχει ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων.
Και εν τέλει ας ρωτήσει τους πρώην αντιδημάρχους του! Το ψέμα έχει κοντά πόδια.
Η Δημοτική Αρχή δίνει στη δημοσιότητα τον ισολογισμό και τις παρατηρήσεις των ορκωτών ελεγκτών όπως κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Εκεί αποτυπώνεται η πλήρης οικονομική κατάσταση του Δήμου, την οποία δημιούργησε ο κ. Γκόντας.
Το επικοινωνιακό του παιχνίδι είναι γνωστό. Αλλά πέρα από τα επικοινωνιακά παιχνίδια, υπάρχει και η αλήθεια», καταλήγει η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.
Ανταπάντηση Γκόντα
Σε ανταπάντησή της η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» διευκρινίζει ότι ουδέποτε αμφισβήτησε την έκθεση των ορκωτών λογιστών.
Προσθέτει όμως πως τα στοιχεία της έκθεσης των ορκωτών λογιστών δεν έχουν καμία σχέση με όσα κατά καιρούς, προεκλογικά και μετεκλογικά, υποστήριζε και υποστηρίζει η δημοτική αρχή.
«Πρέπει να σημειώσουμε ακόμη ότι στα στοιχεία της έκθεσης των ορκωτών λογιστών δεν θα μπορούσε για τυπικούς λόγους να συμπεριληφθεί και η σύμβαση των 50 περίπου εκατομμυρίων ευρώ για το Grand Serai Xenia. Συνυπολογίζοντας και τα οφέλη από αυτή τη σύμβαση αντιλαμβάνεται ο καθένας τι σκοπούς εξυπηρετεί η σημερινή ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.
Η κατάθεση της έκθεσης των ορκωτών λογιστών στη δημοσιότητα, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και θα αποδείξει περίτρανα την πραγματική εικόνα και τα πραγματικά στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του Δήμου, σε σχέση με όλα όσα κατά καιρούς έχουν ειπωθεί από τη δημοτική αρχή. Εξάλλου, το να εκτίθεται η δημοτική αρχή με τα λεγόμενα της, τις πράξεις και τις παραλείψεις της έγινε πια κανόνας.
Σήμερα με δελτίο τύπου της η Δημοτική Αρχή πήρε θέση και απάντησε σε κάτι που ποτέ δεν τέθηκε από εμάς. Περιμένουμε με αγωνία αφού ξαναδιαβάσει την ανακοίνωσή μας (πιο προσεκτικά αυτή τη φορά) να απαντήσει σε όλα αυτά που πραγματικά τέθηκαν (ΚΑΠΗ, παιδικοί, δημοτικά διαμερίσματα, εργαζόμενοι, διαφάνεια κλπ).
Εάν φυσικά μπορεί να το κάνει αυτό.
Υπάρχει όμως και κάτι από την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής με το οποίο συμφωνούμε απόλυτα. Το ψέμα, όντως έχει κοντά πόδια», καταλήγει η ανακοίνωση.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος