Ιουλ
08

Ισπανός τουρίστας γλίτωσε από πνιγμό νεαρό Γιαννιώτη
Εκτύπωση

Σωτήρια αποδείχθηκε η γενναιότητα που επέδειξε ένας Ισπανός τουρίστας, που βρέθηκε περαστικός από τα Γιάννινα και την πλατεία Μαβίλη, για να σωθεί από βέβαιο πνιγμό ένας 35χρονος από χωριό των Ιωαννίνων, που για άγνωστους λόγους θέλησε προφανώς να βάλει τέρμα στη ζωή του, βουτώντας χθες το πρωί στα νερά της λίμνης Παμβώτιδας.
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 9:30 το πρωί στην πλατεία Μαβίλη, όταν ο νεαρός άνδρας που είχε φτάσει με τον πατέρα του πριν από λίγη ώρα στα Γιάννινα, απομακρύνθηκε από αυτόν και χωρίς κανείς να καταλάβει το παραμικρό βούτηξε στη λίμνη και άρχισε να κολυμπά στα ανοιχτά.
Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ήταν προφανές ότι ήθελε να αυτοκτονήσει, καθώς δεν έκανε καμία απολύτως προσπάθεια να βγει προς τα έξω, αλλά ούτε και ανταποκρινόταν στις φωνές των περαστικών.
Στην πλατεία Μαβίλη σε εξαιρετικά μικρή απόσταση είχε σταθμεύσει το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο ο Ισπανός Μανουέλ Σάντσεθ, που έφτασε το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από το Μπάρι, έχοντας προγραμματίσει οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα.
Η μικρή του κόρη είδε από το παράθυρο του τροχόσπιτου το νεαρό άνδρα στη λίμνη και ειδοποίησε τον πατέρα της που βγήκε έξω και πήρε την απόφαση να βουτήξει για να σώσει τον παρ’ ολίγον αυτόχειρα, που είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του.
«Ρώτησα μόνο αν η λίμνη έχει μεγάλο βάθος, μου είπαν όχι, και έπεσα στο νερό, για να τραβήξω έξω τον άνδρα. Ήταν μπρούμυτα στο νερό και όταν τον τράβηξα έξω, ήταν μελανιασμένος. Μόλις είχε φτάσει η αστυνομία και το ασθενοφόρο, και κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Δεν αισθάνομαι ότι έκανα κάτι ηρωϊκό. Πιστεύω ότι ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να το κάνει», είπε ο Μανουέλ Σάντσεθ, μιλώντας στον τηλεοπτικό φακό του ITV.
Οι προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ κράτησαν αρκετή ώρα, αφού μετά την επαναφορά του νεαρού στη ζωή, αυτός αντιδρούσε έντονα. Χρειάστηκε η συνδρομή και των αστυνομικών προκειμένου να τον ηρεμήσουν και να τον μεταφέρουν στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του και ο πατέρας του που δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο γιος του θέλησε να βάλει τέρμα στη ζωή του με αυτόν τον τρόπο, χωρίς να έχει πει τίποτε σχετικό στον ίδιο.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος