Μαρ
28

ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΙ - Στην Ήπειρο το πρόγραμμα «Πάρε ανάσα»
Εκτύπωση

Ο Σύλλογος Πνευμονολόγων Ιατρών της Περιφέρειας Ηπείρου μεταφέρει στην Ήπειρο το πρόγραμμα «Πάρε ανάσα».

Πρόκειται για ένα διαδραστικό, βιωματικό και διαθεματικό πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος, εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο παρακολούθησαν τη Δευτέρα το πρωί δεκάδες μαθητές στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλα».

Ουσιαστικά τα παιδιά, μέσα από το θέατρο, τη συμμετοχή, την παντομίμα, τον αυτοσχεδιασμό και το τραγούδι, μαθαίνουν να λένε «όχι» στο κάπνισμα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 11 έως 16 ετών. 

Η πνευμονολόγος Δήμητρα Μπουσιου, αναφέρθηκε σε όλα τα ζητούμενα του προγράμματος που αναδεικνύει όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με τις χρήσεις και φυσικά με το κάπνισμα.

Το πρόγραμμα «Πάρε ανάσα» απευθύνεται σε παιδιά από 6-12 ετών (Δημοτικό Σχολείο), που μαθαίνουν τη λειτουργία του σώματος και  της Αναπνοής, καλλιεργούν δεξιότητες αντίστασης στην πίεση των συνομηλίκων, κατανοούν την ολέθρια σχέση του καπνίσματος με την Ζωή και την Υγεία και μεταφέρουν το αντικαπνιστικό μήνυμα στους σημαντικούς για αυτά ενηλίκους, μέσα από το συναρπαστικό κόσμο των μαθημάτων τους (της μυθολογίας, της αριθμητικής, της γλώσσας, της μελέτης περιβάλλοντος, της λογοτεχνίας, των εικαστικών, της μουσικής, της θεατρικής αγωγής) προσαρμοσμένων και αξιοποιημένων κατάλληλα, αλλά και μέσα από αφηγήματα, θεατρικά έργα, ομαδικά παιχνίδια  και τραγούδια που δημιουργήθηκαν για αυτό τον σκοπό.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Οι έφηβοι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου, μαθαίνουν την καταστρεπτική επίδραση του καπνίσματος στην αντοχή, τη φυσική κατάσταση, τη δύναμη, την ευεξία και  γενικά την Υγεία, κατανοούν τους μηχανισμούς του εθισμού, αναγνωρίζουν την αξία της Ζωής και της Υγείας, υιοθετούν εναλλακτικές συμπεριφορές εκτόνωσης των αρνητικών τους συναισθημάτων και των εφηβικών αναστατώσεων και αποσαφηνίζουν τους μύθους σχετικά με το κάπνισμα.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος