Αυγ
31

Αγώνας για την εξασφάλιση μιας καλής φοιτητικής στέγης
Εκτύπωση

Από το απόγευμα της Δευτέρας, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των επιτυχόντων των πανελλαδικών εξετάσεων, ξεκίνησε η αναζήτηση σπιτιών για τους νέους φοιτητές και τις οικογένειές τους.
Μέσα σε λίγες ώρες πολλές οικογένειες ξεκίνησαν την αναζήτηση και στα Γιάννινα ήδη από το απόγευμα της Δευτέρας, κυρίως όμως από νωρίς χθες το πρωί. Με μία εφημερίδα και ένα κινητό τηλέφωνο στο χέρι αναζητούν φοιτητική κατοικία, αρχικά στο κέντρο της πόλης, και στη συνέχεια στις περιφερειακές περιοχές.
Οι απαιτήσεις τους πολλές, καθώς ζητούν νέο διαμέρισμα, γκαρσονιέρα ή δυάρι, ορόφου με αυτονομία θέρμανσης και κυρίως... φτηνό!
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη μεσιτικού γραφείου Νίκο Σολομωνίδη, οι απαιτήσεις που τίθενται από την πλευρά των οικογενειών είναι δύσκολο να ικανοποιηθούν από τις γκαρσονιέρες και τα διαμερίσματα που υπάρχουν στο κέντρο της πόλης.
Ο κ. Σολομωνίδης αναγνώρισε πως φέτος υπάρχουν πολλά ανοίκιαστα διαμερίσματα, ενώ εξαιτίας της οικονομικής κρίσης ήδη παρατηρείται και πτώση των τιμών κατά 10%-15%.
Μάλιστα δεν αποκλείεται διαμερίσματα να παραμείνουν αδιάθετα, εξαιτίας της απόφασης πολλών αποφοίτων να επιλέξουν σπουδές στο τόπο διαμονής τους. Βέβαια, φέτος παρατηρείται και μία στροφή προς δυάρια και τριάρια, κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν, καθώς τώρα οι φοιτητές και οι οικογένειές τους προσπαθούν μέσω της συγκατοίκησης, να περιορίσουν το κόστος όσο το δυνατόν περισσότερο.
Ο κ. Σολομωνίδης κάλεσε τους φοιτητές να μην αναζητούν κατοικίες σε συγκεκριμένες οδούς, στην... αγωνία τους να βρουν διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, από τη στιγμή μάλιστα που και άλλες περιοχές διαθέτουν πολλά και καλά διαμερίσματα και μπορούν να εξυπηρετηθούν από την αστική συγκοινωνία. Ακόμη επίστησε την προσοχή στην σύνταξη συμβολαίων, ώστε και οι ίδιοι αλλά και οι ιδιοκτήτες να είναι εξασφαλισμένοι.
Δεν λείπουν τα παράπονα
Τις κεντρικές οδούς της πόλης «κατέκλυσαν» εκατοντάδες φοιτητές και οι οικογένειές τους από νωρίς χθες το πρωί, που ξεκίνησαν την αναζήτηση διαμερισμάτων.
Ο κύριος όγκος κινήθηκε στο κέντρο της πόλης, καθώς αυτό είναι ένα από τα κυριότερα αιτήματα που θέτουν οι φοιτητές κατά την παραμονή τους στην πόλη. Όπως αναγνώρισαν και πολλοί γονείς η αναζήτηση φοιτητικής κατοικίας είναι δύσκολη υπόθεση με αρκετό άγχος. Όμως είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας των παιδιών στις πανελλαδικές εξετάσεις, γεγονός που μετριάζει την κούραση.
Τα κυριότερα παράπονα φοιτητών και γονέων είναι πως οι κατοικίες στο κέντρο της πόλης είναι παλιές και πως τα ενοίκια είναι υψηλά.
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΖΟΥ

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος