Αυγ
31

Εκλογές τον Οκτώβριο στο Δήμο Κ. Τζουμέρκων
Εκτύπωση

Τη δικαίωση από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει για την παράταξη που έχει τα ηνία του δήμου από τις αρχές του έτους, ο δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Μαρ. Γαρνέλης, που μία απόφαση του ΣτΕ τον… στέλνει από το δημαρχείο στο σπίτι του, κρίνοντας άκυρη τη συμμετοχή του συνδυασμού του στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010!
Μόλις μία ώρα μετά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης των Ιωαννίνων ο δήμαρχος Κ. Τζουμέρκων, η Περιφέρεια Ηπείρου ανακοίνωσε το πρόγραμμα διενέργειας των επαναληπτικών εκλογών, χωρίς τη συμμετοχή της παράταξης «Πατριωτικός Υπερκομματικός Συναγερμός» του κ. Γαρνέλη.
Η ένσταση που κατέθεσε ο συνδυασμός της κας Καραβασίλη είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση ουσιαστικά του εκλογικού αποτελέσματος στο δήμο και τη διενέργεια νέων εκλογών.
Ο κ. Γαρνέλης έκανε λόγο για πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από το ανελέητο κυνηγητό της παράταξης, προσθέτοντας ότι θα φτάσει την υπόθεση στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι θα δικαιωθεί.
«Η εκλογή της παράταξης δεν χαροποίησε πολλούς, γιατί προφανώς κατάλαβαν ότι θα στεκόταν εμπόδιο στα σχέδιά τους και γι’ αυτό ήθελαν να μας βγάλουν από τη μέση. Ο συνδυασμός μας ανακηρύχθηκε από το Πρωτοδικείο Άρτας, δύο φορές χωρίς την παραμικρή υποσημείωση, ενώ το Εκλογοδικείο Ιωαννίνων απέρριψε την ένσταση. Δυστυχώς, το ΣτΕ ακύρωσε την προηγούμενη απόφαση και διέταξε τη διενέργεια εκλογών χωρίς τη συμμετοχή μας. Θα ασκήσουμε κάθε ένδικο μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας ενώ σε πρώτη φάση καταθέσαμε αίτηση τριτανακοπής που θα εκδικαστεί στις 13 Οκτωβρίου.
Αν γίνουν οι εκλογές στις 2 Οκτωβρίου και δικαιωθούμε τι θα γίνει στη συνέχεια; Το ελληνικό κράτος θα σπαταλήσει 500.000 ευρώ για τις εκλογές για να κάνει το χατίρι ορισμένων. Οι δήμαρχοι εκλέγονται και δεν διορίζονται. Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά τη σπουδή ορισμένων. Η παράταξη κέρδισε τις εκλογές με την ψήφο του λαού. Εάν έβγαινα δήμαρχος με απόφαση δικαστηρίου θα ντρεπόμουνα», σημείωσε ο κ. Γαρνέλης, χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματικό το μέτρο της ποσόστωσης για τη συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια.
«Η ποσόστωση θεωρεί τις γυναίκες ως προστατευόμενο είδος, όπως είναι οι φώκιες. Είναι ένα μέτρο που ανήκει στο παρελθόν. Άλλωστε εμείς από τη μη συμμετοχή μίας γυναίκας στο ψηφοδέλτιο χάσαμε ψήφους και δεν κερδίσαμε κάτι περισσότερο», τόνισε ο κ. Γαρνέλης.
Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων τόνισε πως ούτε ο ίδιος, ούτε η παράταξη (Πατριωτικός Υπερκομματικός Συναγερμός) ήθελαν και είχαν το πατρονάρισμα κανενός κόμματος. «Ήξεραν ότι θα με βρουν απέναντι και αυτό ενόχλησε πολλούς», κατέληξε.
Ποιοι συμμετέχουν στις εκλογές
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου στις εκλογές του Δήμου Κ. Τζουμέρκων θα λάβουν μέρος οι παρατάξεις:
Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων με  υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Ιωάννη Νάκη του Νικολάου.
Τζουμέρκα Όραμα Ανάπτυξης – Νέα Εποχή με υποψήφια δήμαρχο την κ. Σταυρούλα Καραβασίλη του Κωνσταντίνου.
Τζουμερκιώτικη Δημοτική Πορεία, με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Χρήστο Χασιάκο του Κωνσταντίνου.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος