Σεπ
01

Προβληματισμός για τις βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης
Εκτύπωση

Σχεδόν δέκα ώρες έμεινε χωρίς νερό το μεγαλύτερο τμήμα της Ανατολής από το βράδυ της Τρίτης μέχρι τις 12 περίπου το μεσημέρι της Τετάρτης, εξαιτίας μίας μεγάλης βλάβης σε τμήμα του δικτύου ύδρευσης επί της οδού Ιωαννίνων.
Λίγο μετά τις 9 το βράδυ, δεκάδες κυβικά νερού άρχισαν να χύνονται στο δρόμο, ενώ ειδοποιήθηκαν τα συνεργεία της ΔΕΥΑΙ. Με έκπληξη όμως διαπίστωσαν, ότι ήταν αδύνατο να απομονώσουν συγκεκριμένο τμήμα του δικτύου και να αποκαταστήσουν τη βλάβη, αφού δεν υπήρχαν βάνες απομόνωσης. Έτσι, τα συνεργεία αναγκάστηκαν να κλείσουν τις βάνες της δεξαμενής, από την οποία υδρεύεται ολόκληρη η Ανατολή.
Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης, που ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι και το νερό άρχισε να επανέρχεται.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Ανατολής Χρήστο Λάζο η βλάβη οφείλεται στην παλαιότητα του δικτύου, επιρρίπτοντας ευθύνες στην πρώην δημοτική αρχή Ανατολής. «Ενώ το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου αντικαταστάθηκε, δεν έγινε το ίδιο στις κεντρικές οδούς Ιωαννίνων και Γ’ Σεπτεμβρίου. Θέμα πιστώσεων δεν υπήρχε στο παρελθόν, αλλά προφανώς δεν υπήρχε προγραμματισμός και ευαισθησία», σημείωσε χαρακτηριστικά. 
Ο κ. Λάζος ρωτήθηκε και για την κατάσταση που επικράτησε το φετινό καλοκαίρι στην Ανατολή, σε σχέση με τις προηγούμενες θερινές περιόδους. «Με τις ίδιες διακοπές στην υδροδότηση ξεκινήσαμε και τη φετινή χρονιά, όμως η κατάσταση βελτιώθηκε στην πορεία, όταν τέθηκαν σε λειτουργία οι γεωτρήσεις στους Λογγάδες. Οι διακοπές επανήλθαν τον τελευταίο καιρό, λόγω της ανομβρίας σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο», κατέληξε ο κ. Λάζος.
Χωρίς νερό στη Δωδώνης
Υπόγεια και αποθήκες πλημμύρισαν από τα ξημερώματα της Τετάρτης στην οδό Δωδώνης, όταν ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης, που μετρά σχεδόν 50 χρόνια ζωής, έσπασε, με αποτέλεσμα δεκάδες κυβικά νερού να πλημμυρίσουν τμήματα παρακείμενων πολυκατοικιών.
Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΙ ξεκίνησαν από το πρωί τις εργασίες, ωστόσο υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες από τους περιοίκους για καθυστέρηση, αφού στη μία χθες το μεσημέρι το νερό συνέχιζε να τρέχει ακατάπαυστα, χωρίς να λαμβάνεται κάποια μέριμνα για την άντληση των υδάτων.
Ένα μεγάλο τμήμα του κέντρου της πόλης έμεινε για αρκετές ώρες χωρίς νερό, κάτι που επίσης προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των πολιτών.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος