Ιουν
17

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ - Δυσαρέσκεια, αλλά και δέσμευση για Νιάρχου και Γεννηματά
Εκτύπωση

Αποκαλυπτικός, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, που μίλησε το βράδυ της Πέμπτης στο Ioannina TV για τις εξελίξεις αναφορικά με την ανακατασκευή της Λ. Νιάρχου

 

Αποκαλυπτικός και…. αιχμηρός ήταν το βράδυ της Πέμπτης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος βρέθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ioannina TV και αναφέρθηκε στα όσα προηγήθηκαν μέσα στην εβδομάδα, αναφορικά με την ανακατασκευή της Λ. Νιάρχου.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ήταν ιδιαίτερα καυστικός, ενώ αναφέρθηκε και με ονόματα για τη στάση δημοτικών συμβούλων. Παράλληλα, και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, ο κ. Καχριμάνης, ξεκαθάρισε, δημόσια, πως θα γίνει και το έργο της Λ. Νιάρχου, αλλά και η Γεννηματά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρχιμάνης, υπεραμύνθηκε της αναγκαιότητας κατασκευής της Νιάρχου, με βάση την υπάρχουσα μελέτη, άφησε ανοιχτό «παράθυρο» για μικρές τροποποιήσεις και αλλαγές, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται η Περιφέρεια να παρουσιάσει τη μελέτη στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Το λόγο μου δεν τον παίρνω πίσω. Θα γίνουν και οι δύο δρόμοι και αυτό το έχω πει στο Δήμαρχο από την πρώτη στιγμή. Να ωριμάσουν τη μελέτη και η Περιφέρεια θα εντάξει το έργο και θα το χρηματοδοτήσει», είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου.

Στην τοποθέτησή του ρωτήθηκε για το εάν επαρκούν τα χρήματα σημειώνοντας πως για το έργο της Νιάρχου, με προϋπολογισμό 25 εκ. Ευρώ, οι εκπτώσεις μπορεί να φτάσουν και το 40%.

«Υπολογίζω ότι για τη Νιάρχου θα απαιτηθούν 20 εκ. και άλλα 15 εκ. για τη Γεννηματά».

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, στο Ioannina TV, ο κ. Καχριμάνης, αναφέρθηκε και στον Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα και τη στάση που κράτησε απέναντι σε συγκεκριμένους δημοτικούς συμβούλους.

«Με πείραξε η έκφραση αγάς. Δεν ήταν αγάς ο Καχριμάνης το χειμώνα όταν στις δυσκολίες σε έβγαλε από το βούρκο και είναι τώρα; Όσοι είπαν αυτές τις κουβέντες θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη. Δε θα άφηνα έναν αντιπεριφερειάρχη να εκφραστεί με αυτόν τον τρόπο για κανέναν στο περιφερειακό συμβούλιο.

«Θα έθετα ζήτημα ύπαρξής του στην παράταξη», σημείωσε, φωτογραφίζοντας τον Δημ. Νάστο, που χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη έκφραση.

Για τον κ. Νάστο δεν χρησιμοποίησε το όνομά του, κάτι που έκανε όμως για τον Θ. Μανταλόβα.

«Θα έπρεπε να έχει ενημερώσει τα στελέχη της δημοτικής αρχής για τις μελέτες του έργου, αφού είχε χειριστεί το ζήτημα ως αρμόδιος υπάλληλος της διαχειριστικής αρχής. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι έχουν άγχος για τη Γεννηματα, όμως είναι απαράδεκτη η τακτική τους. Ίσως κάποιοι έχουν άλλα στο μυαλό τους».

Η συζήτηση όπως ήταν φυσικό, αφού αυτό αναδείχθηκε για πολλοστή φορά, πήγε και στο ενδεχόμενο καθόδου του Αλ. Καχριμάνη στο στίβο των εκλογών για το Δήμο Ιωαννιτών και εάν αυτό μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις.

«Θα ήταν ανήθικο, μετά την Περιφέρεια να είμαι υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων. Έχει τελειώσει αυτό το θέμα και δεν πρόκειται ποτέ να ασχοληθώ», κατέληξε.

Επιστολή κατοίκων και ιδιοκτητών

Εξάλλου, χθες στη δημοσιότητα δόθηκε και μια επιστολή κατοίκων, εργαζομένων και ιδιοκτητών επιχειρήσεων της Λ. Νιάρχου, μέσω του νομικού τους εκπροσώπου Ι. Καραπάνου.

Οι κάτοικοι και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μάλιστα, στην ανακοίνωσή τους, προαναγγέλλουν και προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Αφού αναφέρονται στη συνάντηση με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Κ. Σιαράβα, που σύμφωνα με τους ίδιους μετέφερε τη βούληση του Περιφερειάρχη για τροποποίηση της μελέτης τονίζουν πως αιφνιδιάστηκαν όταν κατέθεσαν το κείμενο με τις υπογραφές στο γραφείο του Αλ. Καχριμάνη και αυτός «... με τρόπο που θα αποφύγουμε να χαρακτηρίσουμε, μας είπε ορθά – κοφτά, ότι δεν αλλάζει θέση.

«Υποκρισία; Απίστευτη κοροϊδία σε βάρος πολιτών των Ιωαννίνων; Διαλέγετε και παίρνετε!

Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι ιδιαίτερα προκλητικό να παρουσιάζεται ένα έργο, που σημειωτέον χρηματοδοτεί ο Δήμος Ιωαννιτών, ως αναπτυξιακό, όταν εμείς ως επιχειρήσεις και ως κάτοικοι θα κλείσουμε, θα εξαφανιστούμε και δε θα έχουμε πρόσβαση στις δουλειές και στα σπίτια μας.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Η απόσταση του Περιφερειάρχη από την κοινωνία των Ιωαννίνων και τα προβλήματά της, είναι μεγάλη και έκδηλη και σε όποιες συμπεριφορές όπως οι προηγούμενες θα απαντήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο», σημειώνεται στην ανακοίνωσή τους.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος