Ιουν
17

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ - Έκδηλη η αγωνία για τον άξονα Ιωάννινα–Κακαβιά
Εκτύπωση

Συνεχώς στο προσκήνιο επιχειρεί ο Δήμος Πωγωνίου, να κρατά τον άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, με συνεχείς επιστολές προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Χθες ο Δήμαρχος Πωγωνίου, Κώστας Καψάλης, απέστειλε εκ νέου επιστολή για την τύχη του οδικού άξονα, προς τους υπουργούς Υποδομών και Οικονομίας κ.κ. Σπίρτζη και Παπαδημητρίου.

Η επιστολή έχει ως εξής: «Επανερχόμαστε στο θέμα σύνδεσης της Ιόνιας Οδού από το Γιάννινα μέχρι την Κακαβιά, ένα έργο που έχει παραπεμφθεί στις καλένδες, με καταστροφικές συνέπειες για την πιο παραμελημένη περιοχή της Ηπείρου, το Πωγώνι. Η αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου είναι επιτακτική καθώς θα σηματοδοτήσει την ανάπτυξη στα πλαίσια της διακρατικής υπόστασης που έχει, ενώ επισημαίνουμε για μία ακόμη φορά ότι ήδη υπάρχει μελετητική ωριμότητα.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Το έργο έχει ελπίδες υλοποίησης μέσω του CEF (Connectio Europe Facility), κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020, ανοίγοντας μεγάλες προοπτικές για το εμπόριο, τις μεταφορές και τον τουρισμό. Παρακαλούμε όπως κινήσετε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες σε αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου η Ήπειρος, ο Νομός Ιωαννίνων και το πολύπαθο Πωγώνι να δουν επιτέλους υλοποιημένο αυτό το σημαντικό διασυνοριακό έργο υποδομής».

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος